Vinokourov kan ende i fengsel

Sharing is caring!

Alexandre Vinokourov risikerer å ende i fengsel ettersom etterforskninger viser at han har kjøpt seg til en seier i sin aktive karriere.

vinokourov

I sykkelmiljøet er det mye mystikk omkranset Alexandre Vinokourov på grund av hans positive dopingtest som aktiv rytter og uro rundt Astana-laget med ham som sportsjef. Den mystikken kommer antagelig ikke til å avta foreløpig.

For et års tid siden kom det meldinger om at den tidligere topprytteren hadde kjøpt seg til seier i Liège-Bastogne-Liège tilbake i 2010. Han lå den gang i utbrudd med russeren Alexandr Kolobnev, men endte til slutt med å kjøre fra ham og ta seieren.

Vinokourov skulle angivelig ha betalt Kolobnev 150.000 euro. Den belgiske aktoren har nå vurdert bevisene mot Astana-sjefen og har funnet frem til at der er nok til å åpne en sak. Det skriver Sky Sports.

Belgiske medier har tidligere rapportert at det er funnet transaksjoner og e-postkorrespondanser mellom de to rytterne, men Vinokourov har hele tiden meldt seg uskyldig.

Hvis han og Kolobnev blir kjent skyldig, kan de begge ende i fengsel fra seks måneder til tre år og en bot på minst 2,7 millioner.

Facebook kommentarer