VM i terrengsykling påfører sykkelforbundet gigantunderskudd

Sharing is caring!

Det pågående VM i terrengsykling på Hafjell og Lillehammer blir ingen billig fornøyelse for Norges Cykleforbund.

Sponsorene har ikke latt seg friste, og dermed må sykkelforbundet ta regninga.

Budsjettet for VM var opprinnelig på 25 millioner. Nå er det kuttet til 15.

– Vi har spinket og spart, og det er mange ting vi har måttet droppe, spesielt promotering av sporten og området. I tillegg blir det mer TV-produksjon for opptak fremfor direktesending. Heldigvis har organisasjonskomiteen vært flinke på barteravtaler. Mye får vi gratis, eller til redusert pris. Hvis ikke hadde vi måttet stoppe det hele, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til Aftenposten.

– Det var vanskelig å vite hva VM innebar. Dette er relativt ny grunn i Norge, selv om vi har hatt Gunn-Rita (Dahle Flesjå) i verdenstoppen i mange år. Interessen er stor i utlandet, og på bakgrunn av positive sponsorsignaler sendte vi søknad, sier presidenten.

Det var Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) som oppfordret Norge til å arrangere VM i terrengsykling, og Tiedemann Hansen legge rikke skjul på at de tok på seg arrangementet for å få mer goodwill med tanke på søknaden om landeveis-VM i Bergen.

Det er ikke første gang det blir kluss med økonomien når Norges Cykleforbund arrangerer VM. Underskuddet fra bane- og landeveis-VM i 1993 sørget for at forbundsøkonomien fikk lide i mange år etterpå.

Facebook kommentarer