Wiggins vant VM og knuste Der Panzerwagen

Sharing is caring!

Bradley Wiggins slo den forsvarende mesteren Tony Martin og er verdensmester i tempo.

Tony Martin var den helt store favoritten på VM-tempoen, men tyskeren måtte altså overdra regnbuetrøya til briten Bradley Wiggins.

Wiggins kjørte på tiden 56.25,52 minutter. Martin måtte nøye seg med sølv 26 sekunder etter Wiggins.

Det norske håpet Reidar Borgersen falt fullstendig gjennom og hadde på ingen måte dagen og kjørte inn til en flau 54. plass, nesten seks minutter etter Wiggins. Han måtte også se seg slått av Vegard Breen som ble 45, slått med fire minutter av mesteren.

Danske imponerte

Da var det mer imponerende innsats av vårt broderfolk i sør.

Danske Rasmus Quaade veltet i første sving, men kjørte deretter en bra tempo og ble nummer 13 – 2,16 minutter etter briten.

Venstre side av Quaades drakt var revet bra opp så man kunne se skrubbsårene etter han hadde passert målstreken.

– Jeg hadde rimelig vondt, men jeg synes da at jeg fikk glemt smertene og kjørte en god tempo. Men det gjorde vondt hånden hver gang jeg bremset, sa Quaade til TV3 Sport1.

– Jeg sklei og så veltet jeg. Men hvis man ikke kjører til grensen så vinner ham heller ikke. Man er nødt til å satse, sier den danske tøffingen.

Bradley Wiggins har ikke hatt det beste året hos Team Sky hvor han har blitt overskygget av Chris Froome. Men med dagens prestasjon får han altså et fantastisk comeback.

– Jeg dedikerer denne seieren til min kone og mine barn som måtte finne seg i mig i hele juli hvor jeg gikk hjemme da jeg ikke kunne kjøre Tour de France, sa Wiggins etter seieren.

Ved den første mellomtiden var Wiggins fire sekunder etter Tony Martin, men så endret bildet seg. Ved andre mellomtid etter 23,3 kilometer var Martin plutselig to sekunder etter Wiggins.

Og slik ble det resten av rittet. Wiggins økte ledelsen til å være 10 sekunder foran Tony Martin ved neste mellomtid, og det endte med en ganske suveren seier til Sky-rytteren.

Nederlandsk bronse

Nederlenderen Tom Dumoulin ble nummer tre og tok dermed VM-bronsen.

Wiggins vant Tour de France i 2012 og vant OL-gull i tempo i London i 2012. Han vant tidligere i karrieren seks titler på bane.

Neste år vil 34-årige Wiggins forsøke å slå timeverdensrekorden som Jens Voigt tok for en uke siden. Og deretter vender han tilbake til banen og bygger seg opp frem mot OL i 2016.

– VM-gullet er bare til låns

Wiggins forsvarer ikke tittelen

Facebook kommentarer