Tour de France – sett fra Kleiva (Skien), dag 6

Sharing is caring!

Den neste spurtdagen ….

Av JON RANGFRED HANSSEN

Another day in Paradise? Ville vel den britiske fansen ønsket seg.
Tekst og melodi Phil Collins/ utførelse Marc Cavendish (dagens 6..etappe er også en spurtetappe).

Så aller først gratulerer til The Manx Missile fra, nettopp Isle of Man. Han gjorde det de fleste trodde var umulig , og tok sin 35. seier i TdF.

Cav trå-klet ( jmf. gårsdagens kommentar) seg inn til seier på den 5.dagen . Det ble en spurt helt etter hans ferdigheter.

På de siste 200 meterne var det “alle mot alle”… i alle fall sprinter mot sprinter-e! Det å være riktig posisjonert, finne åpningen og drønne til på 150 igjen – er en spurters viktigste kvaliteter . Derfor har Cav nå vunnet 35 seire i TdF – flere enn noen andre. I tillegg har han 20 seire på etapper i Giro`n og Vuelta.

Kanskje er det et helt optimalt resultat for Alex. Han var muligens litt tidlig ute i vinden, men ble belønnet med bakhjulet til Philipsen og Cav.

Så må vi jo også gratulere Alex ( og Jonas) med en fantastisk 3.plass. I gårsdagens kommentar nevnte jeg “drømte om” en ny topp 3 fra UnoX. Jonas satte Alex i fin posisjon mellom km-merket og 500m igjen, og Alex konverterte jobben til en 3.plass.

Sterkt levert. Kanskje er det et helt optimalt resultat for Alex. Han var muligens litt tidlig ute i vinden, men ble belønnet med bakhjulet til Philipsen og Cav. Det sikret ham en plass på pallen.
I kommentaren i går trakk jeg opp nettopp et slikt scenario, og kanskje hadde Alex lest innlegget 😉

Det er nok så mange som 8-10 ryttere som kan vinne en etappe i TdF . Hvis alt klaffer riktignok ( og ..noen av de andre mislykkes).

Jonas gjorde jobben sin i går. Både sin egen, og jobben for Alex. Med suksess i går må vi nok bare finne oss i at det blir melodien framover . Og akseptere at sånn er det.

Jonas gjorde jobben sin i går. Både sin egen, og jobben for Alex.

For sine egen del sikret han det ene poenget som var på bakketrøya – og stiller i dag i Polka Dot trøya . Også i dag er det bare et poeng å kjempe om, og det positive med det- er at Jonas er sikret en ny dag i bakketrøya i morgen!

I dag får vi en ny spurtetappe, og det mange som er på jakt etter etter seier i dag. Både Jasper Philipsen og Mads Pedersen ( hvis han er restituert etter gårsdagens styrt) er nok litt frustrert over uttellinga til nå.

Jasper vant 5 etapper i fjor, mye takket være MvdPoel. Han er ikke i samme slag i år, men maktet allikevel å sette Philipsen i optimal posisjon i går. I dag tror jeg at de blir den “farligste” duoen.
Mads Pedersen gikk ned i går, delsvis på grunn av siste manøveren til Cav. Cav skar fra høyre side og helt over på venstre ytterkant da han eksploderte. Rett bak ham var det ryttere på vei fram…bl.a. Mads Pedersen som gikk i gjerdet med drøye 100 m igjen.

Er han frisk&rask i dag, tror jeg at han er passe revansjelysten . Den samme velten åpnet også for at Alex kom seg inn på hjul bak duoen Cavendish / Philipsen.. ..og sikret 3.plassen.

Søren var ikke med i avslutningen i går, og er nok enda preget av velten på tirsdag. Er han “tilstede” i dag, kan det bli spennende å se hva UnoX får til. Utfordringen til Alex er at ikke har samme toppfart”trøkk” eller aksellerasjon som tidligere.

Kommer han litt for tidlig i tet, vet vi at han vil bli passert bakfra!
For tidlig – når er det spør du ? I min drømmeverden kan Alex klare seg dersom han får teten med 75 m 2go. Det kan jo skje selvfølgelig.

Que sera, sera
(Vi er jo tross alt i Frankrike )