Bjørg Eva Jensen tar en skarp venstresving

Sharing is caring!

Tidligere syklist og skøyteløper Bjørg Eva Jensen satser på politikken og plass i Vestfold fylkesting.

OL-mesteren på tar en venstresving og er nummer fire på partiet Rødts liste i Vestfold foran valget neste år.

Partiet meldte hun seg inn i for et halvt år siden.

De store sosiale forskjellene som er nå opptar Bjørg Eva.

– For tiden har vi store politiske utfordringer med inflasjon, strømkrise, krig i Europa og stadig større økonomiske forskjeller i samfunnet vårt. Mange vanlige folk sliter med økte priser på helt grunnleggende varer og tjenester. Vi må få kontroll på økonomien, og legge til rette for en ny politikk for å redusere de økonomiske og sosiale forskjellene, sier hun til Østlands-Posten.

Bjørg Eva er opptatt av helsepolitikk og fysisk fostring. Hun etterspør likevekt mellom fysisk fostring og mental helse, for å øke livskvaliteten via forebyggende tiltak.

Etter at sønnen hennes, Marius, også aktiv syklist, begikk selvmord i 2018, tok Bjørg Eva til orde for større åpenhet rundt temaet.

Seksuelt trakassert

En annen personlig opplevelse til at Bjørg Eva vil engasjere seg i politikken er at hun for noen år siden ble seksuelt trakassert.

– Jeg anmeldte forholdet, det har vært en forferdelig lei sak. Politiet var først veldig interessert, men så ble saken plutselig henlagt. Jeg ble ikke trodd, tross medisinske bevis. Jeg opplevde at saken ble lagt lokk på. Og jeg har spurt meg selv mange ganger siden, hvordan kan de gjøre noe sånt? I en rettstat, legger hun til.

– Hendelsen gjorde meg veldig interessert i rettsvesenet vårt. Alle har krav på det samme rettsvernet. Dette ga meg uansett bensin på mitt politiske bål, sier Bjørg Eva til Østlands-Posten.

For mye preik

Så mener hun det er for mye preik og for lite handling i politikken. Det vil vinneren av Egebergs ærespris i 1980 gjøre noe med.

– Jeg er ekstremt opptatt av å få ting gjort. Det er kanskje en del av grunnen til at jeg nå har stilt til valg. Først må man gjøre vedtak som er gjennomførbare. Deretter skape en struktur og være målrettet for å oppnå en prosess med et resultat i andre enden.

I hennes hjemby Larvik har eldrepolitikken kommet i søkelyset etter onsdagens «Brennpunkt» på NRK. Eldrepolitikk står Bjørg Eva nært.

– Kompetanse er et nøkkelord, den må vi ta bedre vare på, og vi må utdanne flere. I dag er det altfor mange assistenter som får for stort ansvar og som slites ut, mener Bjørg Eva Jensen, som 15. februar runder 63 år.


Trenger du noen å snakke med?
Hvis du trenger noen å snakke med, kan du benytte noen av disse lavterskeltilbudene:

Kirkens SOS: Ring 22 40 00 40, eller skriv på soschat.no eller meldinger.kirkens-sos.no
Røde Kors sin tjeneste Kors på halsen er for deg under 18 år. Telefon: 800 333 21. Skriv eller chat på nettsiden korspaahalsen.rodekors.no
Mental Helse Hjelpetelefonen: Ring 116 123 eller skriv på sidetmedord.noForeldresupport: Ring 116 123 (tast 2)
Studenttelefonen: Ring 116 123 (tast 3)
Mental Helse Ungdom. Rettet mot unge voksne i alderen 18-36 år. Chattetjeneste på nett mandag til fredag fra klokken 18.00-21.00: www.mhu.no.
Alarmtelefonen for barn og unge. En gratis telefon for barn og unge som er utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt. Telefon 116 111.
Akutt selvmordsfare? Ring 113 når det er akutt og står om liv. Ring legevakt på tlf. 116117 for øyeblikkelig hjelp.
Du kan også snakke med din fastlege.