Dag Erik Pedersen 1959-2024

Sharing is caring!

Overføringen av Dag Erik Pedersens bisettelse fra Berg kirke i Larvik starter mandag 17. juni kl. 13.30.

Gikk du glipp av bisettelsen?

Se den i opptak her! (inntil vi får orden på opptaket)

Oppdateringer skjer under videoen.


Per Kristian Indrehus, kjent fra popgruppa Drama, var en god venn og jammer, og de var begge Beatles-fans. De møtte hverandre da Dag Erik var vikarlærer på Mesterfjellet Ungdomskole. Han og Didrik Solli Tangen bidro med sang. Indrehus sang også da han var med på å bære kista ut av kirken.


I minneordene beskriver døtrene til Dag Erik Pedersen som hjemmekjær og at deres far var opptatt av å leve livet hver eneste dag:

– Han var den som skjøv oss opp bakkene, både når vi syklet og i livet. Vi er så takknemlige for alt han har lært oss. For barna sine var han verdens beste pappa, sa prest Audun Haga.


Dag Erik Pedersens tidligere trener, Gunnar Høygilt delte flere historier om karrierestarten og hvor viktig Pedersen var for treneren livet ut.


Venn og skuespiller Henrik Mestad (59) fremførte et følelsesladd dikt, mens tidligere kollega i NRK, Jan Petter Saltvedt (55) fortalte flere historier om Pedersens unike jobbstil.


I minneordene om Pedersen i begravelsen fortalte presten om hvordan den folkekjære profilen tilbragte det aller siste døgnet, blant annet på fjorden i Hvaler med sin kjæreste Lena.

Dagen etter skulle han reise til Italia, et sted Pedersen hadde en stor forkjærlighet for:

– Han fortøyde båten ved brygga i Helgeroa, sendte melding om at alt var vel og han tok også flere telefoner til familien den kvelden, blant annet til alle døtrene.


Det er en fullsatt Berg kirke. Jahn Teigens sanger spilles på piano. Ordfører og familie sitter på første rad. Og en Bianchi sykkel står ved alteret. Dag Erik sykla i forveien, som det sto i dødsannonsen. Berg kirke har ikke orgel.


Skal du til kirken, er enkleste vei å følge skiltingen til Helgeroa fra Farriseidet. I krysset på Søndersrød (ved Meny), tar du til venstre og kjører et par kilometer til neste veikryss. Da vil du se Berg trekirke på høyre side. Må ikke forveksles med Frikirken som er like før på venstre side. Tar du buss, er stoppet Guslandsvingen like ved kirken.


Berg trekirke tar 300 mennesker. Det er ventet mange mennesker. Derfor er det satt opp en storskjerm utenfor kirken.


Larviks ordfører, Birgitte Gulla Løken, deltar i bisettelsen, først og fremst som familiemedlem. Hun var tidligere i forhold med Dag Erik bror, Atle Pedersen, og de har felles barn, som for øvrig gjorde seg bemerket på fotballbanen. Birgitte Gulla Løken er Larviks første kvinnelige ordfører (fra 2023). 43 menn har vært ordfører før henne. Gulla er fra samme parti som Dag Erik har promotert, Høyre.


Trompetisten Ole Edvard Anthonsen deltar. Dag Erik introduserte han for sykkelsporten, kledde ham opp og lånte han en av sine sykler. De sykla inn til Larvik og tok en lunsj med venner. På hjemveien la Dag Erik Pedersen veien om den to kilometer lange Veldrebakken. Anthonsen sto av halvveis og trillet sykkelen resten av veien opp. Dag Erik tok bilde og brukte det mot ham senere. 😁 På toppen og på slettene mot Helgeroa var det kraftig motvind, så det var en meget sliten trompetist som ankom Dag Eriks bolig på Søndersrød denne sommerdagen.


Berg kirke og Neset

Det er tre Berg kirker.

Dag Erik Pedersen bisettes i Berg trekirke, eller trekjerka, som de sier i Brunlanes (Neset).

Er du fra Brunlanes, som var egen kommune fram til 1988, er du en Nesing. Larviks ordfører, Birgitta Gulla Løken, som er i nær familie med Dag Erik, er en nesing. Slaget ved Nesjar foregikk i Brunlanes.

Trekirken er en langkirke fra 1878 i Larvik kommune i Vestfold fylke.

På slutten av 1800-tallet var Berg steinkirke for liten og i dårlig stand, og det ble besluttet å bygge ny kirke. Den ble tegnet av Johannes Henrik Nissen, oppført av byggmester Mathias Olsen fra 1875 og innviet i 1878. Kirken har vesttårn, og koret i øst er polygonalt avsluttet og omgitt av sakristier.

Kirken går for å være Larvik kommunes største trekirke, men overslagene over antall sitteplasser varierer.[

Altertavlen er fra 1580 og ble overtatt fra steinkirken, som ble revet revet etter at trekirken ble innviet (for så å bli gjenoppført senere). Prekestolen ser ut til å være på alder med kirken. Steinkirken brukes hovedsaklig til bryllup.

På 1970-tallet ble det avdekket skader på trekirken, og midler til istandsetting ble bevilget. Ikke alle reparasjonene ble faktisk ble utført. I stedet ble det jobbet for å oppført en arbeidskirke, som ble innviet i 2007 og ligger i Helgeroa. Den har for en stor del overtatt som gudstjenestekirke.

Kirkegården er fortsatt i bruk, og den nye arbeidskirken har ingen kirkegård.

Brunlanes frikirke fra 1954 ligger et steinkast fra Berg kirke. (Delvis kilde Wikipedia).

Ta også en titt på Faceooksiden Gamle Brunlanes – bilder og historie.


Dag Erik Pedersen er død

Facebook kommentarer