Dansk seier i VM i e-sykling

Sharing is caring!

Danske Bjørn Andreassen kjørte først over målstreken da det lørdag ble kjørt VM i e-sykling

Lørdag kveld vant den 21-årige dansken noe overraskende da det ble arrangert VM i sykling på den vituelle plattformen Zwift.

På forhånd var Bjørn Andreassen langt fra regnet blant favorittene. Andreassen var en del av et sju mann stort dansk lag.

Men Bjørn Andreassen var mannen som tok VM-tittelen etter han i finalen la seg i front med det samme og endte med å kjøre solo hele veien til mål på den 12,4 kilometer lange strekningen.

– Jeg tenkte bare på at jeg hele tiden skulle ha så mye fart på sykkelen som overhodet mulig – uten å bli stiv. Jeg skulle bare holde drømmen i live. Og det synes jeg at jeg gjorde, sa Andreassen etter at VM-trøya var sikret.

– Jeg hadde overhodet ikke regnet med det. Jeg hadde egentlig regnet med at jeg ville få vanskeligheter bare å gå videre fra det første løpene. Der gikk jeg videre som videre som nummer seks, så det pustet litt liv i drømmen.

De to tyskerne Jason Osborne og Marc Mäding endte med henholdsvis sølv og bronse før enda en danske, Anders Foldager, ble nummer fire. Foldager vant sølv i 2020.

Norske Håvard Gjeldnes ble nummer sju.

Sendingen fra rittet

Kort VM for Kulset

I forkant av VM intervjuet Sykkelekspressen Johannes Kulset (19).

For hans vedkommende ble det et kort VM.

– Ritt en var litt som forventet. Det gikk kontrollert, og det ble en ren 40-sekunders spurt. Jeg bommet litt på timingen, så startet som nummer 70 inn i spurten og burde nok vært rundt 20-30 optimalt. Så det ble litt for langt frem og jeg endte som 34 – 0,2 sekunder unna å kvalifisere meg videre, sier Kulset til Sykkelekspressen

– Det var selvsagt litt kjipt siden de to neste rittene passet meg mye bedre, så jeg trir jeg hadde hatt gode sjanser der. Men nye muligheter kommer!

Stian Lersveen la friskt i vei i ritt nummer en, men endte opp med å bli nummer 70.

– Jeg stakk i brudd på ritt en, men vi ble kjørt inn da spurten åpnet med 800 meter igjen. Da var det ikke mye igjen i beina, sier Lersveen.

Tanker på endringer

Johannes Kulset har imidlertid gjort seg noen tanker om endringer i e-sykling.

– Nå som det regnes som E-sport, altså en sport via et spill kunne jeg godt sett det var mer spillaktig. Mer power-ups, mer mellomspurter om power-ups, som gjør det mer interessant å kjøre hardt underveis. Generelt gjøre endringer slik at det ikke bare er landeveissykling inne, ettersom e-sykling nok aldri kan matche utendørs interessen på den måten, så kan godt gjøre det litt mer spill-inspirert.  Battle royale konseptet til zwift syns jeg er bra.

I fjor vant australske Jay Vine VM. Han fikk senere i 2022 sitt store gjennombrudd i den virkelige verden med to etappeseire i Vuelta a España i august.

 

Facebook kommentarer