Tour of Scandinavia avsluttes i Danmark

Sharing is caring!

Pressemelding: Tour of Scandinavia (Tidligere Ladies Tour of Norway) ble foran fjoråret oppskalert til et seks dagers etapperitt, og utvidet med etapper i både Danmark og Sverige i tillegg til Norge. Samarbeidet over landegrensene fortsetter i 2023, og i år avsluttes rittet i Danmark.

 

  1. etappe, tirsdag 22. august, Mysen – Halden: Årets første etappe av Tour of Scandinavia arrangeres i kjente områder for de som har fulgt Ladies Tour of Norway siden oppstarten. Mysen (Indre Østfold kommune) var senest vertskap for en målgang i 2022, og er i år vertskap for rittets «Grand depart». Halden er byen hvor det hele startet for 9 år siden, og har vært vertskap for den siste etappen i alle utgaver av løpet frem til i år. Denne gang snur vi om, og legger opp til en spennende finale på 1.etappe hvor rytterne også skal klatre opp til Fredriksten festning på den lokale runden. Målområdet er som tidligere ved Kongens brygge i sentrum.

 

  1. etappe, onsdag 23. august, Tanumstrand – Strömstad: Tanumstrand er en fantastisk lokasjon på den svenske vestkysten, og er vertskap for start for første gang. Strömstad er tilbake med nok en målgang etter fjorårets suksess. Årets løype vil ta rytterne tilbake til mange av de flotte kystnære destinasjonene fra fjorårets 2. etappe. Årets etappe vil avsluttes med en fartsfylt lokal runde i Strömstad og ikke direkte målgang som i 2022.

 

  1. etappe, torsdag 24. august, Vikersund – Norefjell: På denne etappen avgjorde Cecilie Uttrup Ludwig fjorårets Tour of Scandinavia. Årets etappe er imidlertid noe justert sammenliknet med fjoråret. Starten er fortsatt i Vikersund, og etappen tar oss underveis gjennom Modum, Sigdal og Krødsherad kommuner. Den siste del av årets fjelletappe er lagt via Eggedal i Sigdal kommune. Toppen av den avgjørende klatringen opp mot Norefjell kommer dermed med noe mer avstand fra mål sammenliknet med fjoråret. De siste 5 km av etappen vil bli relativt lettkjørte. Mål er som tidligere ved Norefjell ski& spa.

 

  1. etappe, fredag 25. august, Kongsberg – Larvik: Årets fjerde etappe er en komplett ny etappe med nye vertskapskommuner i Tour of Scandinavia-sammenheng. Etappen starter ved fossen i Kongsberg. Den første delen nedover Lågendalen er relativt lettkjørte før rytterne får en klatring over Vindfjell og Siljan til Porsgrunn. Løypa passerer i utkanten av Skien og Porsgrunn sentrum før den går ut mot Vestfold-kysten i Helgeroa og Stavern. Finalen i Larvik er relativt hard med en stigning opp mot mål på de siste 1,4 km. Årets fjerde etappe avsluttes tidlig på ettermiddagen for å legge til rette for forflytning til Danmark.

 

  1. etappe, lørdag 26. august, Herning – Herning (temporitt): For første gang skal det kjøres et temporitt i Tour of Scandinavia. Etappen arrangeres i en 16,4 km lang løype med start og mål i sentrum av Herning.

Løypa favoriserer de sterkeste temporytterne, med de tekniske partiene inne i sentrum vil også sette rytterne på prøve.

 

  1. etappe, søndag 27. august, Middelfart – Kolding – Haderslev: Den avsluttende etappen i årets Tour of Scandinavia starter i idylliske Middelfart på Fyn. Etter en liten rundtur i kommunen passerer feltet den gamle Lillebæltsbroen før kursen rettes mot Kolding. Løypa går forbi det 750 år gamle Kolding hus før den igjen går sørover retning Haderslev på de samme veiene som fjorårets Tour de France. I Haderslev venter en lokal rundløype på 7,5 km hvor det skal kjøres tre runder. Målområdet ligger på toppen av en ca. 800 meter lang stigning hvor det raskt kan bli splitt i feltet på slutten.

– Tour of Scandinavia 2022 ble en stor suksess, og starten i Danmark ga løpet en ny dimensjon sammenliknet med å kun ha etapper i Norge. Samarbeidet over landegrensene i Skandinavia er sentralt i dette prosjektet, og vi er svært glade for at vi i år kan presentere et konsept med avslutning i Danmark, sier rittleder Anders Eia Linnestad.

– Kombinasjonen av etapper i Norge, Sverige og i Danmark krever i år en stor logistikkoperasjon under forflytningen mellom Larvik i Norge og Herning i Danmark. Som arrangører er vi allikevel overbeviste om at årets kombinasjon av etapper vil bli svært godt mottatt, avslutter Eia Linnestad.

Årets Tour of Scandinavia har en helt annen profil sammenlignet med 2022-utgaven. Allerede på den første etappen vil rytterne settes på prøve i den harde finalen i Halden, og generelt er det en større variasjon på etappene sammenliknet med fjoråret. For første gang skal det i år også arrangeres et temporitt, og det skal bli en kamp om ledertrøya helt frem til siste pedaltråkk i Haderslev.

Daglig leder, og initiativtaker til Tour of Scandinavia, Roy Moberg, deler også entusiasmen over årets ritt, og utviklingen arrangementet har hatt siden oppstarten i 2014:

– Det har vært en eventyrlig utvikling av dette rittkonseptet fra oppstarten i 2014. Med seks etapper i tre nordiske land er vi et unikt konsept som bygger bro mellom landenes kultur, idrett, turisme og næringsvirksomhet. Gjennom samarbeidet med Danmark og Sverige opplever vi at vi har tilført noe nytt og friskt til sykkelsporten. Tilbakemeldingene fra fjorårets arrangementskonsept var veldig gode og i år tar vi det enda et steg videre. Etappene er spennende og varierte og vi har et tettpakket program gjennom hele arrangementsuken som vi virkelig gleder oss til å vise frem i august, avslutter Moberg.

Facebook kommentarer