Leknessund forsvarte ledertrøya

Sharing is caring!

Andreas Leknessund (23) måtte jobbe for å trygge sammenlagtledelsen i Giro d’Italia i et sluttdrama på onsdagens regntunge etappe.

Hele etappen satt han i den fremste delen av feltet omgitt av sine lagkamerater fra DSM.

Det hele virket kontrollert, inntil sju kilometer fra mål da det gikk velt i en sving.

Det hindret Leknessund og en stor del av hovedfeltet, men tromsøværingen holdt seg på sykkelen og unngikk et tidstap som ville kostet ham en ny dag i den rosa ledertrøya.

Han var første norske rytteren siden 1981 til å starte en Giroetappe i rosa.

Leknessund skaffet seg en 28 sekunders luke på regjerende verdensmester Remco Evenepoel ved å være nest best på tirsdagens etappe

Hundedrama

Tre ryttere satt i brudd gjennom store deler av dagen, men til slutt var Samuele Zoccarato alene i front. Italieneren ble kjørt inn da det gjensto under ti kilometer. Kaden Groves fra Australia var sterkest i massespurten på femteetappen av årets Giro.

Etappen på 171 kilometer var av det kuperte slaget og gikk fra Atripalda til Salerno. Mye nedbør tvang Leknessund og resten av feltet til å iføre seg regnjakker fra første meter. Griseværet ga såpeglatt veibane og forsiktig kjøring. Kun de som har syklet i regn i Italia vet hvor glatt det er,

Likevel gikk to utbrytere tidlig i bakken i en sving. Senere falt også Evenepoel hodestups etter at en hund hadde forvillet seg inn i feltet og skapt kaos.

Topper  Knudsen?

Belgieren, som er den største favoritten til å vinne Giro d’Italia, ble sittende lenge på asfalten mens han ble undersøkt. Han kom seg tilbake på sykkelen og framsto uskadd.

På tampen gikk Evenepoel igjen i asfalten, men bildene viste at det gikk bra. Episoden skjedde innenfor de siste tre kilometerne.

Torsdag blir det nytt trøyeforsvar på Leknessund. DSM-rytteren skal da holde unna på en 162 kilometer lang og kupert etappe de start og mål er i fotballbyen Napoli.

Før årets bragd var legenden Knut Knudsen eneste nordmann som har vært ikledd den rosa ledertrøya.

Han hadde den i to dager i 1975 og én dag i 1981.