Wærenskjold mistet ledertrøya i Danmark

Sharing is caring!

En punktering få kilometer fra mål i Vejle sørget for at Søren Wærenskjold (Uno-X) mistet den blå ledertrøya i Danmark rundt.

Tredjeetappen var rittets kongeetappe med tre avsluttende runder opp beryktede Kildevej.

Inntil punkteringen lå Wærenskjold sammen med rytterne i tet. Wærenskjolds Uno-X hadde da hele dagen jobbet hardt for å forsvare ledertrøya.

I stedet ble det den danske mesteren Mattias Skjelmoses store dag, som vant etappen i ensom majestet og overtok ledertrøya etter å ha kjørt i tospann med lagkameraten Mads Pedersen de siste kilometerne.

Underveis ble rittet nøytralisert fordi arrangøren mente det ikke var «sikkerhetsmessig forsvarlig» å kjøre på en grusvei.

Andre gang opp Kildesvej 18 kilometer fra mål satt Wærenskjold sammen med favorittene. Han måtte imidlertid se de sammen med ledertrøya forsvinne i horisonten da han punkterte.

– Jeg tråkka runden før med masse watt, og jeg skjønte ikke hvorfor det var så lite respons i sykkelen. Jeg bytta sykkel, og deretter punkterte jeg, sa Wærenskjold til dansk tv etter målgang.

Han tror imidlertid han via bonussekunder på de neste etappene kan nå pallen, men uttrykte samtidig at han unnet danskene å vinne på hjemmebane.

Skjelmose leder nå med ti sekunder ned til Mads Pedersen, mens Magnus Cort fullender det danske podiet 50 sekunder etter.

Siste etappe avsluttes lørdag med tempo i Helsingør.

Resultater