3. etappe: Grønn trøye til Cavendish og lang nese til Greipel

Sharing is caring!

I en vanvittig tett spurt triumferte Mark Cavendish for andre gang i årets Tour de France.

 Mark Cavendish (Dimension Data) vant mandag 3. etappe i Tour de France, som ble avgjort i en utrolig tett massespurt hvor det lenge var usikkerhet om vinneren.

Avgjørelsen var så vanskelig å se da Cavendish og André Greipel (Lotto Soudal) kjørte så tett over målstreken at det gikk flere minutter før vinneren kunne kåres.

Etter de 223,5 kilometerne fra Granville til Angers kunne Mark Cavendish til slutt strekke armene i været og juble over sin andre etappeseier i årets Tour de France.

Seieren var historisk, for med den kom briten opp på 28 etappeseiere i alt i Tour de France, hvilket er det samme som legenden Bernard Hinault presterte i sin karriere.

Kun Eddy Merckx har med 34 etappeseiere vunnet flere.

Peter Sagan (Tinkoff) beholdt etter en fjerdeplass på etappen den gule ledertrøya, mens Mark Cavendish overtok den grønne poengtrøya.

Som det var tilfellet både på 1. og 2. etappe, startet etappen med et meget tidlig utbrudd. Igjen sendte Fortuneo-Vital-laget en mann avsted fra første stund.

Denne gang i skikkelse av Armindo Fonseca.

Han fikk et forsprang på 11 minutter ned til hovedfeltet, men ble holdt under total kontroll av et felt preget av hyggestemning.

Hovedfeltet kjørte veldig sakte, og det var på et tidspunkt nesten en time etter tidsplanen.

Med 87 kilometer igjen til mål ble Thomas Voeckler (Direct Energie) så lei av stillstanden at han kjørte alene opp til Fonseca.

Det tok ham kun ti minutter – på knapt åtte kilometer – å nå oppå, og sammen hadde de to derfra 5.30 minutter ned til hovedfeltet.

Thomas Voecklers angrep fikk hovedfeltet til å våkne opp, og fra vel 40 kilometer til mål var alt igjen lagt til rette til den forventede massespurten i målbyen Angers.

Det var bare et spørsmål om når hovedfeltet vil kjøre de to inn på slutten.

Marcel Kittel hadde vunnet feltets oppgjør i den innlagte spurten foran Alexander Kristoff, Peter Sagan, Mark Cavendish og André Greipel.

Også inne på oppløpet lå Kittels lag (Etixx-Quick-Step) godt an, men Kittel var borte da avgjørelsen falt, og det centimetertette oppgjøret mellom Mark Cavendish og André Greipel overskygget alt.

Ingen av favorittene til sammenlagtseieren tapte tid.

Tirsdag venter rittets lengste etappe. Her får Kittel en mulighet for revansje.

Facebook kommentarer