Endelig løsnet det for Kittel

Sharing is caring!

Fjerde etappe av Tour de France bød på enda em ultratett massespurt med en meget, meget glad vinner.

kittel tdf16 4 spurt

Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) vant tirsdag 4. etappe i Tour de France, da også den ble avgjort i en spennende massespurt der Sondre Holst Enger kapret nok en sjetteplass.

Etappeavslutningen var som dagen før særdeles tett og målfoto viste at seieren ble Kittels med ganske få centimeter foran Bryan Coquard (Direct Energie).

Seieren er tyskerens niende i Tour de France, men det var hans første i årets utgave av rittet.

kittel tdf16 4 pall

Seieren utløste stor jubel på laget, som to ganger tidligere i denne Touren har måtte nøye seg med en andreplass og hadde begynt å kunne merke presset.

Peter Sagan (Tinkoff) beholder den gule ledertrøya etter en tredjeplass på etappen, som samtidig ga ham ledelsen i kampen om den grønne poengtrøya tilbake.

I den konkurransen ligger Peter Sagan, Mark Cavendish og Marcel Kittel nå innenfor ti poeng.

Den flate fjerdeetappen var den lengste i årets utgave av rittet, og den bød på hele 237,5 kilometer fra Saumur til Limoges.

Dagens utbrudd kom avsted etter cirka 29 kilometer, etter at en mindre flokk ryttere hadde blitt hentet og et firkløver kjørte kontra.

De fire var Alexis Gougeard (AG2R), Markel Irizar Aranburu (Trek), Oliver Naesen (IAM) og Andreas Schillinger (Bora-Argon).

De oppnådde en ledelse på rundt seks minutter ned til hovedfeltet, men allerede med 80 kilometer tilbake mål var det barbert ned til halvandet minutt.

Det var allikevel for tidlig for hovedfeltet å dra inn snora, så de slappet litt av og lot de fire øke forspranget igjen.

På den måten holdt hovedfeltet andre ryttere fra til å få lyst til kontraangrep.

Først sju kilometer fra mål ble de fremste halt inn.

Onsdag venter de første fjellene i årets Tour de France.

Facebook kommentarer