Arctic Race kan gå i Russland i 2017

Sharing is caring!

Et norsk-russisk samarbeid i sykkelrittet Arctic Race kan bli en realitet allerede neste år. 

murmansk2

Neste år kan det gå en etappe i Murmansk.

Det bekrefter presidenten i det russiske sykkelforbundet, Dmitrij Minnebajev, som i disse dager er i Norge sammen med en russisk delegasjon for å vurdere mulighetene for en etappe med start i Murmansk. Hvor etappen eventuelt skal gå er ikke avklart, skriver arrangøren i en pressemelding torsdag.

– Naturen er flott, og man kan nærmest lukte sykkelatmosfæren her. Vi har i dag hatt gode møter med ledelsen av rittet og fylkeskommunen, og vi føler at kommunikasjonen og samarbeidet med organisasjonen bak Arctic Race fungerer veldig bra. Det vi har sett gjør oss sterke i troen på et samarbeid alt i 2017, forteller Minnebaev.

Daglig leder i Arctic Race, Knut-Eirik Dybdal, har sammen med ledelsen i partnerarrangøren ASO jobbet med en russisk etappe over lengre tid.

– Vi har selv vært på befaring i Murmansk, og er nå glade for at de har kommet hit, slik at de kan se og føle rittet på nært hold. Vi merker at opplevelsen har vært god, og det betyr selvsagt mye for å få til en avtale. Nå håper vi på å skape ny sykkelhistorie i Norge, sier Dybdal.

– Det er noen ting som gjenstår, men alt ser veldig positivt ut så langt. Om det blir etappe i Murmansk kan vi love at det vil bli veldig, veldig bra, sier Irina Tsyhankova fra komiteen for fysisk kultur og idrett i Murmansk-regionen.

Facebook kommentarer