Storeslem for Van Poppel i Arctic Race

Sharing is caring!

Andre etappe av Arctic Race of Norway endte i nederlandsk jubel, da Danny Van Poppel vant spurten mot tyske Degenkolb, og med det kunne ikle seg hele tre forskjellige trøyer etter målgang. Alexander Kristoff kom inn til en skuffende sjetteplass.

arn 16 2

 John Degenkolb måtte igjen se slått på målstreken, denne gangen dog uten tekniske problemer. Vinneren Van Poppel var godt fornøyd med å slå dagens kanskje største favoritt, selv om det bare var med noen få centimetere. Til tross for at han nå halvveis ut i rittet leder sammenlagt, satser han ikke på sammenlagtseier.

– Laget gjorde en fantastisk jobb i dag. Det var en tøff sprint etter en hard dag på sykkelen, men jeg er veldig fornøyd med å vinne i dag. I morgen blir det derimot en veldig tøff dag, hvor jeg ønsker å hjelpe laget mitt og gi tilbake for hjelpen jeg fikk av de i dag, sa Danny etter målgangen.

Van Poppel har nå både den blå og oransje trøya, den grønne sprinttrøya og den hvite ungdomstrøya.

Sterk nordmann i brudd

Adrian Aas Stien fra Joker Byggtorget initierte tidlig dagens brudd, og med seg fikk han fem mann, deriblant Carl Fredrik Hagen fra Sparebanken Sør, og Audun Brekke Fløtten fra Ringerikes Kraft. Sven Erik Bystrøm og Viatcheslav Kouznetsov måtte også i dag jobbe hardt med å redusere gapet for Katusha og Kristoff, men fikk etterhvert hjelp av FDJ og Giant-Alpecin.

Med dagens plassering ligger Kristoff nå på en fjerdeplass i kampen om sammenlagtseieren, kun fire sekunder bak Van Poppel. Han er fire poeng bak samme mann i kampen om den grønne trøya.

I kampen om klatretrøya er den beste norske Krister Hagen, som har fire poeng opp til lederen Kevin Van Melsen.

Dagens 198,5 km lange etappe startet i Mo i Rana i Helgeland, før det ble kjørt sørover til Korgfjellet, og videre til Mosjøen. Deretter dro feltet nord-vest mot Leland og ned til Sandnessjøen – med målgang etter to runder rundt byen på omtrent 14 km per runde.

Norsk stjerneskudd kan ta sammenlagtseieren

{gallery}arn_16{/gallery}

Pressemelding fra Team Coop-Østerhus:

Sterk 10. plass til August Jensen

Andre etappen av Arctic Race of Norway ble avgjort i en massespurt. Her kjørte Team Coop-ØsterHus-rytteren August Jensen inn til en meget sterk 10. plass.

Etter en god første etappe med Krister Hagens deltakelse i det lange bruddet, ble det en litt mer anonym andre etappe for Team Coop-ØsterHus. I hvert fall inntil finalen. Laget fikk ingen ryttere med i det seks-mannsbruddet som var i front store deler av etappen. Derfor satset laget på en god avslutning på den vanskelig finalerunden i Sandnessjøen.

Om det var sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsens lokalkjennskap i hjembyen som var utslagsgivende skal være usagt, men August Jensen fikk seg plassert bra og kom i mål på en meget imponerende 10. plass bak internasjonale stjernesprintere som etappevinner Danny van Poppel og tre tidligere vinnere av Milano-San Remo; Aleksander Kristoff,

John Degenkolb og Arnaud Demare.

I sammendraget er August Jensen etter etappen framme som nummer 14. Bortsett fra Krister Hagen kom resten av lagets ryttere også inn sammen med hovedfeltet. Det betyr at Team Coop-ØsterHus fortsatt har sine beste kort til sammendraget med i tetkampen før morgendagens meget avgjørende etappe med mål på Korgfjellet.

Facebook kommentarer