Årets høydepunkt på hjemmebane

Sharing is caring!

Det vil være litt ekstra fokus på Team Coop-ØsterHus når laget onsdag stiller til start i Tour des Fjords med avsluttende etapper på hjemmebane i Sandnes og Stavanger.

osterhus fjords16

Selv om startfeltet i årets Tour des Fjords kanskje er sterkere enn noen gang, har det Rogalands-baserte laget forhåpninger om å vise seg fram og gjøre seg gjeldende på enkeltetapper og i sammendraget.

– Under Arctic Race of Norway så vi at våre to bodøværinger fant litt ekstra motivasjon fram på hjemmebanen. Det tror jeg også de tre Stavanger-gutta vil gjøre denne uka. Vi vil være offensive, kjøre med i brudd og gå for gode etappeplasseringer. Så får vi se om vi også klarer å holde en mann eller to framme i sammendraget, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

De tre Stavanger-gutta på laget er Blikra-brødrene Håvard og Erlend samt Oscar Landa. I tillegg stiller laget med Krister Hagen, som også bor i Stavanger, August Jensen og Øivind Lukkedal.
Avgjørelse på hjemmebanen

Første etappe starter onsdag i Os med målgang i Bergen, hvor neste års VM-løype blir testet. Heretter følger to etapper i Sunnhordaland, Hardanger og Ryfylke før de avsluttende og avgjørende etappene i Sandnes og Stavanger lørdag og søndag.

– Det blir spennende å se hvordan løpet utvikler seg i år. Tidligere har de to etappene til Sandnes og Stavanger vært avgjørende for sammendraget. I år er de første etappene litt annerledes, blant annet med noen tøffe stigninger på andre og tredje etappe, så vi skal være klar fra start, sier sportsdirektøren.

Facebook kommentarer