Det e’ så gale!

Sharing is caring!

Den lenge annonserte generalprøven på neste års sykkel-VM endte i en gedigen skandale da feltet hadde kommet inn i VM løypa og ble sendt feil. I tillegg dukket det opp både biler og busser i løypa. Bergenserne strøk VM-generalprøven med glans.

td fjord16 1 feil1

Foto: TV2

På en heller begivenhetsløs førsteetappe av Tour des Fjords etappe mellom Oss og Bergen, manglet det ikke på drama da feltet nådde Bergen.

Dramaet var det ikke rytterne som sto for, men derimot arrangøren.

Etter at feltet hadde passert Puddefjordsbroen, anført av Alexander Kristoff og Katusha, kjørte feltet rett frem og ned i en tunell istedenfor å svinge til høyre. Hadde ikke fadesen blitt oppdaget, kunne Alexander Kristoff & Co etter en lenger tunneltur endt opp på veien mot Sotra.

Dermed fikk tre mann en luke, mens de som hittil hadde ligget forrest havnet aller bakerst da det gjensto vel en mil. Dommeren valgte å la rittet gå sin gang der feltet i et heseblesende tempo forsøkte å hente inn de tre foran – på et vått og glatt føre – via trange brosteinsbelagte gater i Bergen sentrum.

I Sandviken noen få kilometer fra mål oppsto en ny stygg situasjon, der en buss og flere bilder fylte opp en allerede smal veibane mens feltet kom dundrende.

Feltet var på slutten nære med å ta igjen de tre i front, men de holdt unna., og til slutt kunne Leigh Howard heve armene i været på Bryggen.

Men dette kom i skyggen av arrangørfadesen, og spørsmålet er nå om arrangøren er i stand til å arrangere sykkel.VM i Bergen. Uansett en stygg ripe i lakken som vil mekres langt utenfor landegrensene. Til stede var også observatører fra det internasjonale sykkelforbundet(UCI).

Et skandalerrangement bergenserne ikke kan være bekjent av. For her var det annonsert eksamen til VM. Og det ble fra arrangørens side full stryk og med en tjukk rød strek.

Forbanna Kristoff

Alexander Kristoff var en av dem som fikk lide av skandalen, der han lå blant de fremste, som måtte bråbremse og snu inne i tunnelen.

td fjord16 1 feil2

– Det var ikke merket eller noen ting, og vi visste ikke hvor vi skulle kjøre. Der er skandale når vi ikke vet hvor vi skal sykle, sa en lettere fortørnet Kristoff til TV 2 etter målgang.

– Jeg har aldri opplevd maken, tilføyde Kristoff.

Veien var ikke merket, og det var heller ingen vakter som viste vei.

Heller ikke Thor Hushovd var noe særlig imponert.

– Tabbe nummer to var at hoveddommeren ikke nøytraliserte løpet. Her var vi i en viktig avgjørende fase av rittet.

Forundret vinner

Etappevinner Leigh Howard fikk med seg at det skjedde noe, og han hadde forventet at dommeren ville stoppe rittet for så å starte det igjen da alle var samlet. Det skjedde aldri.

Tidligere på dagen var det fire ryttere som hadde gått i brudd like etter start i Os med Karl Frederik hagen som norsk islett. Disse fikk en ledelse på tre minutter. Gruppa ble redusert til tre da fjerdemannen fikk problemer i en sving. Ved ankomst Bergen ble de siste tre slukt av feltet før parodien av et sykkelritt startet i VCM-løypa.

Godt dette var en generalprøve, for dette var flaue greier som vil bli lagt merke til. Så får man håpe at Norge viser seg modne nok til å arrangere VM om et år.

I dag var man ikke det.

pdfResultater 1. etappe, Os – Bergen.

Se den bisarre situasjonen på TV2!

Facebook kommentarer