Armstrong ville tatt samme valget igjen

Sharing is caring!

I et BBC-intervju innrømmer Lance Armstrong at han ville tatt det samme dopingvalget som han gjorde i 1995 om igjen.

armstrong

Intervjuet er det første Armstrong gjør på TV siden han innrømmet utstrakt dopingbruk i for to år siden. Amerikaneren hadde da nylig blitt fratatt blant annet sine sju mestertrøyer fra Tour de France.

– Om jeg syklet i 2015, nei, jeg ville ikke gjort det (dopet meg) igjen. For jeg tror ikke du trenger å gjøre det. Om du tar meg tilbake til 1995, da dopingen var helt og holdent gjennomgående, ville jeg sannsynligvis gjort det igjen, sier Armstrong til BBC.

Videre sier han at det som skjedde i sykkelsporten på 1990-tallet må sees i sammenheng med hvordan idretten var på den tiden. Armstrong mener det kommer et tidspunkt hvor han bør tilgis for sine dopingsynder.

Vinnerfølelse

– Jeg kunne ønske å endre mannen som gjorde de tingene, kanskje ikke avgjørelsen om å dope seg, men måten han oppførte seg på. Måten han behandlet folk på, måten han ikke kunne slutte å kjempe på. Det var uakseptabelt og utilgivelig, sier Armstrong om seg selv.

Men han fastholder at han fortsatt føler seg som vinner av alle Tour de France-rittene fra 1999 til 2005.

– Det må være en vinner, det sier jeg bare som en tilhenger. Jeg føler at jeg har vunnet de tourene.

Den eneste store tittelen Lance Armstrong står igjen med, er VM-seieren fra Oslo i 1993. Den skal han ha vunnet før han begynte å dope seg. (NTB)

Facebook kommentarer