Rankinglista blir endret igjen

Sharing is caring!

dennis rohanNok en uheldig sak i internasjonal sykkelsport, men denne gangen er det ikke snakk om doping.

← Vinneren av Tour Down Under, Rohan Dennis, er nummer en på verdensrankinkingen.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har nemlig nok en gang valgt å endre på reglene rundt rankinglista, og det selv om sesongen er i gang.

Selv kaller UCI det er «en større feil» i poengsystemet de må rette opp i, og det uten å ha orientert lag, ryttere og fans.

Helt konkret hadde UCI avskaffet tre rankinglister og erstattet dem med en som gjelder for alle ryttere – også U23-ryttere.

Ryttere kunne kjøre seg til rankinglistepoeng alle årets 52 uker, og listen ville bli oppdatert en gang i uka – og alle ritt vil telle.

Slik fikk man en ny og mer oversiktlig liste som minner om dem man kjenner fra tennis – og i sykkelsporten i tiden før World Tour-systemet.

Men det skjer ikke før tidligst i 2016, melder UCI.

De omfattende endringene, som UCI har lurt inn bakdøra, har møtt massiv mostand hos lagene fordi de ikke har blitt informert på forhånd.

– Det har gått opp for oss at det nye rankingliste-systemet ga lagene og rytterne vesentlige utfordringer siden de hadde regnet med at de skulle jobbe med 2014-systemet i 2015 og hadde planlagt sesongene deretter, skriver UCI.

Det skjer samtidig som sesongens første World Tour-ritt, Tour Down Under, er unnagjort.

På UCIs nettsider har det gamle poeng- og rankinsystemet allerede trådt i kraft. Vinneren av Tour Down Under, Rohan Dennis, leder naturlig nok den individuelle rankinglista, mens amerikanske BMC fører an på lagenes.

Facebook kommentarer