Astana-sjefen legger ned kontinentallaget etter ny dopingsak

Sharing is caring!

Astana har havnet i massivt stormvær etter at fem ryttere har gått i dopingfella i løpet av de tre siste månedene. Det får nå konsekvenser innad.

vinokourov

World Tour-laget, som har Tour de France-vinner Vincenzo Nibali og dansken Jakob Fuglsang i stallen, ble rammet av de to første sakene da brødrene Maxim og Valentin Iglinskiy ble testet positive for epo.

Siden har tre saker ramt Astanas talentlag hvor kasakhstaneren Artur Fedosseyev ble annonsert onsdag. Han var testet positiv for anabole steroider.

Derfor har Astana-manager Alexandre Vinokourov suspendert talentlaget. Det opplyser avisen La Gazzetta dello Sport, som har møtt laget i Toscana der det i disse dager er samling.

– De unge rytterne er dumme hvis de enda ikke har forstått at doping ikke har sin plass i sykkelsporten, sier Alexandre Vinokourov til avisen.

– Jeg ønsker at dette skal være et signal med et skikkelig brak i ørene dems fra vår organisasjon. Vi har flere ganger bedt det kasakhiske forbundet å teste mer, sier han.

World Tour-laget og talentlaget ledes forskjellig, men Vinokourov har tilsynelatende allikevel makten til å suspendere laget.

Ifølge La Gazzetta dello Sport har presidenten for det Kasakhstanske sykkelforbundet, Kairat Kelimbetov, trukket seg. Han har blitt erstattet av Darkan Mangeldiev, en nær venn av Alexandre Vinokourov.

Vinokourov sier til avisen at det eneste som World Tour-laget og talentlaget har til felles er tøyet og navnet, men i virkeligheten er de formodentlig tettere knyttet.

I hvert fall er talentlagets sjef, Dmitri Sedoun, også sportsdirektør på World Tour-laget.

Tinkoff-Saxo-rytteren Roman Kreuzigers problemer med sitt biologiske pass peker også i retning av Astana-laget.

Uoverensstemmelsene i blodpasset, som har sørget for at han har vært suspendert i noe av 2014 stammer nemlig fra Keuzigers tid hos Astana.

Med de mange dopingsakene har mange tatt tilorde for at Astanas World Tour-lisens bør komme i fare. Og dermed Nibalis deltakelse i Tour de France. Det avviser Vinokourov.

– Vi har ingen problemer med lisensen. Vi har gitt de opplysningene vi har blitt bedt om, sier han.


Femte dopingsak på to måneder hos Astana

Ny dopingsak rammer Astana

Astanas dopingproblemer bekymrer ikke Nibali

Astana kan miste lisensen

UCI vil se Astana nærmere i sømmene

 

 

Facebook kommentarer