Nibali blir hos Astana

Sharing is caring!

Skyene over sykkellaget Astana har blitt meget mørke den siste tiden, etterhvert som flere dopingsager har dukket opp på det kasakhiske mannskapet og dets kontinentallag. Allikevel har Tour de France-vinneren Vincenzo Nibali tenkt seg å fortsette på laget.

nibali 24072014

– Jeg stikker ikke. Heller ikke selv om jeg kunne, sier han til La Gazzetta dello Sport.

I kjølevannet på to positive dopingprøver hos Astana har den det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bestemt at lisenskomiteen sjekke om lagets antidoping-tiltak har vært gode nok. I verste fall kan det koste World Tour-laget lisensen.

Positive prøver er et familieanliggende

Nibali har allikevel tenkt seg å bli, uansett hva utfallet av undersøkelsene måtte bli.

Han kaller de to positive prøvene på laget et familieanliggende, med henvisning til at det var brødrene Maxim og Valentin Iglinskij som ble tatt i å bryte de gjeldende reglene.

Og så er han irritert over at også tre ryttere fra Astanas kontinentallag har latt seg friste av en snarvei til suksess.

Dopingsyndere er idioter

– De tre andre er idioter. Jeg vet ikke hva de hadde tenkt seg. Kanskje håpet de å kjøre seg til en bedre kontrakt. Men det er deres egen sak, sier italieneren til sportsavisen.

Astana trakk fredag sitt kontinentallag fra all konkurranse og har sparket Dimitri Sedoun, som fungerte som sportsdirektør på både World Tour- og kontinentallaget.

Astana har utover Nibali en rekke andre toppryttere på kontrakt.

Facebook kommentarer