Astana tvang Contador ut i stort forsvar av ledelsen

Sharing is caring!

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) ble satt under maksimalt press på nest siste etappe av årets Giro d’Italia da han ikke kunne følge med konkurrentene på Colle delle Finestre-fjellet, men spanjolen beholdt ledelsen.

contador giro 21

Derfor er det kun uhell som kan frata Contador seieren når det søndag er lagt opp til massespurt i Milano på siste etappe.

Etappen ble vundet av Fabio Aru, som vant for andre dag på rad da han stakk av fra tetgruppa med to kilometer til mål.

De første 150 kilometer av etappen var helt flate inntil rytterne kom frem til den harde stigning Colle delle Finestre vel 50 kilometer fra mål. Her satte Astana maksimalt press på Alberto Contador, og det ga ham for første gang kjempeproblemer.

Seks kilometer fra toppen stakk rittets nummer tre Mikel Landa (Astana) av, og Tinkoff-Saxo-kapteinen kunne ikke følge med. Tvert imot gikk han tom, og det utnyttet også Fabio Aru (Astana), nummer to i sammendraget, til å sette av Contador.

Landa kjørte opp til Ilnur Zakarin (Katusha), som lå i front, og på toppen hadde de to et forsprang på halvandet minutt til Contador. Fabio Aru, Ryder Hesjedal og Steven Kruijswijk hadde tett på et minutt til den rosa ledertrøya, og spanjolen var helt alene.

Aru og Landa hadde henholdsvis 4:37 og 5:15 opp til Condator i sammendraget før etappen, så de hadde bruk for et gedigen luke for å overta ledertrøya.

På utforkjøringen før den siste 16 kilometer lange stigningen opp til Sestriere, som ikke var voldsomt bratt, holdt Tinkoff-Saxo-stjernen avstanden på omkring halvannet minutt til Landa og Zakarin, og han skulle gå voldsomt ned for å miste den sammenlagtledelsen.

Uro ga Contador rom

Contador viste sine tempoferdigheter da han kjørte på egenhånd, og uenighet i front mellom Landa og Zakarin gjorde at de falt tilbake til Aru og co., mens Contador minimerte forspranget til 45 sekunder med åtte kilometer tilbake.

Foreningen av Aru og Landa i front ga igjen et trykk som økte forspranget til Contador, men ledertrøya kom aldri i fare.

Aru stakk av i front og tok sin andre etappeseier på rad foran Ryder Hesjedal, og i mål var italieneren nesten to og et halvt minutt foran Alberto Contador.

Dermed leder Contador fortsatt rittet – nå med to minutter ned til Fabio Aru, mens Mikel Landa fortsatt er treer.

Giro d’Italia avslutte søndag med en flat etappe til Milano, der Contador bare skal holde seg på sykkelen og i hovedfeltet for å sikre sammenlagtseieren.

Facebook kommentarer