Dansk stortalent satte en stopper for Kristoffs seiersrekke

Sharing is caring!

Det danske stortalentet Søren Kragh Andersen fra (Team Trefor-Blue Water satte en stopper for Alexander Kritoffs seiersrekke i Tour des Fjords da fjerde etappe ble kjørt fra Stavanger til Sandnes via Jærlandet.

kragh2

Søren Kragh Andersen (Team Trefor-Blue Water) hadde kjørt aktivt hele veien på den 177 kilometer lange etappen, og ingen kunne straffe avslutningen, dermed tok 20-åringen karrierens største seier

At det var Kristoffs hjemmebane, hersket det ingen tvil om. Flere tusen sto langs løypa, og i følge bannere og drakter, var Kristoff den store helten.

Og med sol lå det hele an til en stor sykkelfest over hele Jæren.

Muligens rittets første soldag ga rytterne ekstra motivasjon, for etter starten gikk ble tempoet satt i været og tidsskjema sprengt, før det etter et par mil roet seg noe ned.

Tidlig brudd

Dagens tidlige brudd besto av Damien Howson (GreenEDGE), Stijn Devolder (Trek Fastory), Jeroen Meijers (Rabobank) og Ronan Van Zandbeek (De Rijke).

De fikk raskt flere minutters ledelse. Sistnevnte ledet klatrekonkurransen og dermed kunne det bli meget vanskelig for blant annet Ole Andre Austevoll (Team Fixit.no) å frarøve den prikkede trøyen fra 26-åringen. Det gjorde i stedet fjorårets vinner av klatretrøyen, spanske Amets Txurruka (Caja Rural) som var først over Seldalsbakken etter at feltet effektivt hadde kjørt inn de fire utbryterne.

seldalsbakken

I Selsdalsbakken hadde også fanklubben til Alexander Kristoff samlet seg og sørget for Tour de France-tilstander oppe i fjellet.

I den påfølgende utforkjøringen ble det ikke holdt i bremsene, og en gruppe med flere av sammenlagtfavorittene kom av gårde, bortsett fra Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen som satt i hovedfeltet.

Først da tetgruppa la i ferd på de tre avsluttende rundene i Sandnes, ringte alarmklokkene hos favorittene i feltet. Da var ledelsen ti tetgruppa på minuttet.

Mistet den gule ledertrøya

Frontgruppen kjørte så sterkt at Katusha senere ikke klarte å taue dem inn igjen – eller muligens ikke ønsket det siden laget hadde Marco Haller, femtemann sammenlagt før dagens etappe, godt kjørende i frontgruppen.

kragh3

Dermed gikk det akkurat slik Kristoff fryktet på forhånd. Katusha hadde ikke nok å bidra med på slutten og sammenlagtledelsen røk for hjemmehåpet mens Haller nå er lagets bestemann på 2.plass mens Kragh Andersen kjører i den gule ledertrøya på sisteetappen.

Nærmest dansken kom Amets Txurruka, mens Michael Olsson, lagkamerat av dagens vinner, ble nummer tre. Kristoff kom inn rundt minuttet bak og ligger 40 sekunder bak i sammendraget før den avsluttende etappen søndag.

– Da Marco Haller gikk i brudd, så satset vi på ham i dag. Men ettersom han ikke holdt helt inn, så røk både seieren og den gule trøyen for oss, sier Alexander Kristoff.

– Å vinne Tour des Fjords er uansett ikke et hovedmål for meg denne sesongen, men jeg vil revansjere meg og vinne spurten i Stavanger sentrum i morgen, sier 27-åringen videre.

Den danske seierherren var på ingen måte trygg på seieren før sisterunden.

– Jeg vet hvor sterk Kristoff er og hvilket slag han er i om dagen. Det har vi sett de siste dagene. Men da jeg hørte tiden på sisterunden, trodde jeg det skulle gå, sier Kragh Andersen, som blir betegnes som et av Europas største sykkeltalent.

Siste etappe avsluttes i Stavanger sentrum søndag ettermidddag.

Bildene vises best i fullskjermmodus.

{gallery}tour_des_fjord_4{/gallery}

Flere bilder kommer på vår Facebook-side.

Facebook kommentarer