Australsk spurter forhindret ny Sagan-triumf

Sharing is caring!

Alt var lagt til rette for Tinkoff-Saxo-rytteren Peter Sagan, men den formsterke slovaken måtte bøye seg for australieren Michael Matthews (Orica-Greenedge) på de siste meterne av fjerde etappe i Sveits Rundt.

mattews sveits

Sagan, som leverte en imponerende avslutning på mandagens hårde tredjeetappe, satt ellers perfekt da det hele skulle avgjøres i Schwarzenbach etter 193 kilometers sykling.

Men Tinkoff-Saxo-kapteinen åpnet spurten litt for tidlig, og det utnyttet Michael Matthews til å ta seieren.

Australieren pyntet dermed ytterligere på en i forveien fin vår som tidligere har bydd på etappeseire i både Giro d’Italia, Baskerlandet Rundt og Paris-Nice.

Resultatet endrer ikke noe ved at nederlenderen Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) fortsetter i ledertrøya som han har hatt siden prologen på lørdag.

Dumoulin har allikevel ikke mer forsprang å tære på ettersom Sagan i sammendraget er bare et sekund etter.

På forhånd kan man slå fast at spurterne ikke får noe de skulle ha sagt på onsdagens femteetappe som etter 237 krevende kilometer avsluttes på toppen av Rettenbach-gletsjeren i skisportsområdet Sölden i Østerrike.

Igjen ble det ikke mye å skrive hjem om for de norske. Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Vegard Breen var hektet av lenge før finalen.

Breen ble beste nordmann på 73. plass, fire minutter bak vinneren.

Facebook kommentarer