Peter Sagan tok sterk seier i Sveits rundt

Sharing is caring!

Peter Sagan er sett på som Tinkoff-Saxos trumfkort i etapperittet Sveits Rundt, og den slovakiske stjernerytteren levde helt opp til forventningene med en flott seier på tredje etappe mandag ettermiddag.

sagan sveits

Efter en hard og kupert avslutning ble Sagan avlevert perfekt av lagkameraten Rafal Majka, og var ikke til å fange på de siste meter i vintersportsbyen Olivone.

Tredje etappe var en relativ kort fornøyelse på 117 kilometer fra Quinto i det sørlige Sveits, men med en lang stigning i etappens sluttfase var det ikke umiddelbart en sak for de klassiske spurterne.

Favorittseier

Sagan ble sett på som den store favoritten, og blant andre hans danske lagkamerat Michael Mørkøv fikk lov å jobbe hardt forrest i feltet for på holde tempoet høyt og kjøre utbrudd inn.

Da de forreste kjørte inn på den lange, men ikke så bratte stigningen 17 kilometer fra målstreken, var frontgruppa redusert til rundt 40 mann, blant andre Jacob Fuglsang, som ubesvært satt blant de beste.

På de siste kilometerne forsøkte den farlige sveitseren Michael Albasini (Orica-Greenedge) forsøkte flere ganger å stikke av fra sammenlagtvinnerne, men til slutt ble det den ventede avgjørelsen mellom rittets store navn.

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) beholder ledelsen, mens utdelingen av bonussekunder gjør at Fuglsang faller fra fjerde- til sjetteplassen. Han er bare 14 sekunder fra ledertrøya.

Verken Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug eller Vegard Breen kom inn med den første gruppa.

Facebook kommentarer