Avis skriver at dopingrapport dekker over Nicki Sørensen

Sharing is caring!

Anti Doping Danmark (ADD) dekker i sin rapport om doping i dansk sykkelsport over den tidligere danske proffrytteren Nicki Sørensen.

sorensen

Det skriver danske Ekstra Bladet.

Avisen har kommet i besittelse av to resyméer fra rapporten, og i det ene er Nicki Sørensens navn fjernet, mens det ikke er tilfellet i den anden versjonen.

Avisen skriver at en annen kjenning, Michael Rasmussen, i april ble bedt om å godkjenne sin vitneavhøring.

Nekter å godkjenne

En måned senere tilbakekalte ADD dette resymé og kalte det i stedet for et foreløpig dokument.

Det nye resymé, som Michael Rasmussen ble bedt om å underskrive, var da renset for omtale av Nicki Sørensens dopingmisbruk, og derfor nekter Rasmussen ifølge avisen å godkjenne det til bruk for den avsluttende rapporten.

– Jeg har erklært meg parat til å si sannheten, og jeg har skrevet under på at jeg vil snakke sant. Jeg har ikke skrevet under på at jeg vil fortie sannheten, sier Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

– Jeg vil simpelt hen ikke stå modell til at min troverdighet blir svekket, for det er nøyaktig det som skjer når ADD ikke vil la det fremgå av den avsluttende rapporten at de har fått alt bekreftet, sier Michael Rasmussen.

Ingen kommentarer

Anti Doping Danmark (ADD) meldte i en pressemelding sent søndag kveld at man innkaller til pressekonferanse om dopingrapporten «Rapport om doping i dansk cykelsport 1998-2015.»

Medlemmene av ADD og Danmarks Idræts-Forbunds (DIFs) undersøkelsesgruppe ønsker ikke å kommentere rapporten før den er utgitt.

Direktør i Anti Doping Danmark, Michael Ask, har heller ikke så mye på hjertet

– Jeg har ingen kommentarer til rapporten før den foreligger, idet sammenhengskraften i det hele vil gå tapt hvis man nå fokuserer på noe som kanskje skal ses i en større sammenheng, sier han til Ekstra Bladet.

Heller ikke Nicki Sørensen ønsker å uttale seg.

– Jeg har ingen kommentar til den der rapporten. Slik er det, sier Nicki Sørensen til Ekstra Bladet.

Det fremgår av intervjuet at han kanskje vil kommentere rapporten senere.

Facebook kommentarer