Bane-NM på ny velodrom i Danmark

Sharing is caring!

Bane-NM 2016 arrangeres på den nye velodromen i danske Odense i regi av Sandefjord Sykkelklubb fra 12.-15. februar.

odense cykelbane

Fra åpningen av Odense Cykle Bane januar 2015.

Dermed flyttes arrangementet fra Polen hvor NM har vært arrangert de tre siste årene.

Odense Cykle Bane ble åpnet januar i år, og er vesentlig mindre når det gjelder publiklumsplasser enn storebroren i Ballerup ved København som blant annet har huset VM og arrangerer det tradisjonsrike 6-dagersløpet. Med andre ord passer den intime hallen perfekt til et NM.

Odense på Fyn ligger halvannen time unna med tog fra København, er Danmarks tredje største by og vennskapsby med Trondheim. Dessuten kommer forfatteren H.C. Andersen fra byen. Sykkelmiljøet i byen er stort.

– Dette er starten på noe vi håper blir et langsiktig samarbeid mellom de nordiske sykkelforbundene. Danskene har allerede en kultur for- og internasjonale toppresultater innenfor bane. Med et tettere samarbeid håper vi å høste erfaringer fra våre danske naboer. Som et ledd i dette samarbeidet er det naturlig å legge fremtidige banesamlinger og norske mesterskap til Danmark, sier generalsekretær Bjørn Sætre i en pressemelding fra Norges Cykleforbund.

På sikt håper han å arrangere NM bane på norsk territorium.

– Selv om vi nå får NM nærmere Norge, skulle vi aller helst sett at mesterskapet kunne vært arrangert på en velodrom her. Vi jobber med full styrke for å få på plass en bærekraftig finansiering av velodromprosjektene i Sola og Asker, sier Sætre


 

Ga klarsignal for velodrom på Sola

Facebook kommentarer