Tredobbelt verdensmester legger opp etter etter 2016

Sharing is caring!

Michael Rogers (Tinkoff-Saxo) har i de siste sesongene vært en av de mest trofaste hjelperytterne for Alberto Contador på Tinkoff-Saxo-laget, men etter 2016-sesongen er det slutt.

rogers

Den 35-årige australieren vil ha med seg OL i Rio de Janeiro neste sommer, men det blir også hans siste sesong som profesjonell sykkelrytter.

– Jeg føler det er tid, og jeg er veldig stolt av hva jeg har oppnådd i 16 år, men nå er det ok, sier Rogers til det australske mediet Sydney Morning Herald.

Han ønsker å få mer tid sammen med familien, som han i kraft av jobben har vært mye borte fra.

– Det har vært fysisk krevende, og mine døtre blir så fort store, så det er tid for å være far og tenke på noe annet, sier den tidligere tredobbelte verdensmester i tempo.

Kjøtt og doping

I 2013 testet han positiv for clenbuterol, men han ga dårlig kjøtt skylden, og i 2014 var han atter tilbake på sykkelsetet etter overstått karantene.

I 2012 kjørte han som hjelperytter for Sky-kapteinen Bradley Wiggins da han vant Tour de France, mens han fra 2013 og frem til nå har kjørt som hjelperytter for Alberto Contador hos Tinkoff-Saxo.

På sin personlige merittliste har Rogers to individuelle etappeseiere i Giro d’Italia, en enkelt i Tour de France, OL-bronse i tempo i 2004 samt tre verdensmesterskaber i temppo fra 2003 til 2005.

Facebook kommentarer