Baskeren Landa snøt favorittene i Baskerlandet Rundt

Sharing is caring!

Baskeren Mikel Landa (Sky) kjørte seg til jubel og stor personlig glede da han på andre etappe i Baskerlandet Rundt tirsdag kjørte fra alt og alle og erobret både etappeseier og ledertrøya i hjemlig terreng.

På den avsluttende korte, men veldig bratte stigningen over et par kilometer mot målet i Baranbio-Garrastatxu, kunne ingen andre enn Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo) følge baskeren.

Kelderman ligger nummer to i sammendraget – et sekund etter Landa.

Alberto Contador (Tinkoff) kjempet seg til en femteplass.

Etappen på 174 kilometer fra Markina-Xemein til Baranbio-Garrastatxu ble preget av et lykkejegerbrud med deltakelse av Angel Madrazo Ruiz (Caja Rural) og Stefan Denifl (IAM).

De to ble holdt under kontroll ab feltet og kjørte dem inn like før finalen opp mot mål ble innledet.

Favorittene samlet

Hele favorittfeltet satt samlet seks kilometer fra målstreken, og som hjelper for Alberto Contador satt danske Michael Valgren og avleverte perfekt kapteinen med knapt fire kilometer til målstreken.

Spanjolen satt helt fremme da veien innsnevret til bredde av en sti, og stigningsprosentene skjøt i været. Helt opp til over 20 prosent.

Den delen av planen gikk fint med Alberto Contador i andre posisjon.

Men da Wilco Kelderman angrep fra front, forsvant Contador ut av bildet, og kun baskeren Mikel Landa kunne sitte med.

Med en kilometer til mål hadde de to 13 sekunder ned til favorittgruppa, og i deres innbyrdes bakkespurt var det ingen tvil om vinneren.

Team Sky kunne også feire tredjeplassen som Sergio Henao tok.

Alberto Contador kom i mål 11 sekunder etter vinneren Landa, mens en annen av rittes store favoritter, Nairo Quintan, ytterligere et par sekunder bak.
Luis León Sanchez, som førte rittet etter første etappe, kunne som forventet ikke henge på i tempoet opp fjellsiden til mål.

Facebook kommentarer