Sagan vant Flandern Rundt

Sharing is caring!

Peter Sagan (Tinkoff) viste fantastisk kjøring da han søndag vant Flandern Rundt for første gang i karrieren.

Den slovakiske verdensmesteren rykket fra de andre favorittene på den avsluttende brosteinsstigningen, og med et vilt soloritt holdt han Fabian Cancellara (Trek) og Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) bak seg hele veien til mål.

Det skulle kjøres mer enn 75 kilometer i et ekstremt høyt tempo før det lykkes et utbrudd å komme vekk.

10 kilometer senere gikk feltet så også nesten helt i stå, og det falt litt ro i rittet. Den hektiske innledningen fikk store konsekvenser for et par av de store favorittene.

Verst gikk det utover Greg Van Avermaet (BMC), som gikk med i en velt med flere lagkamerater, og en gråtkvalt Van Avermaet var ute av stand til å fortsette. Belgieren hadde brukket kragebeinet.

Også Milano-San Remo-vinneren Arnaud Demare (FDJ) måtte utgå etter velt.

Foran ville de øvrige favorittene spille en rolle, og mange store navnene forsøkte å gå med i diverse forseringer.

Cancellara med helt fremme i siste Flandern Rundt

Det sørget for et tidlig skille, og med rundt 45 kilometer til mål kom rytterne frem til den fryktede brosteinsstigningen Koppenberg, som bare var et av de meget vanskelige stykkene i løypa.

Mens de fremste i de respektive gruppene kjempet seg opp, måtte mange av sykkelen og trekke den et stykke på veien.

I front lå en gruppe på fem mann i et brudd som ble formet vel 100 kilometer fra mål da André Greipel (Lotto-Soudal) rykket seg fri og fikk følge av andre.

Rundt 30 kilometer fra mål angrep verdensmester Peter Sagan (Tinkoff) og eksverdensmester Michal Kwiatkowski (Sky) fra det desimerte feltet, og de fikk følges av en annen forhåndsfavoritt i skikkelse av Sep Vanmarcke.

Den sterke trioen kjørte opp til de fremste som hadde en ledelse på rundt et halvt minutt ned til feltet med blant andre Fabian Cancellara før foten av den nest siste stigningen, Kwaremont, rundt 18 kilometer fra mål.

I siste bakke opp til Paterberg, so nådde en stigningsprosent på 20, ble Vanmarcke etterlatt stillestående av Sagan som bega seg ut på de siste 13 kilometerne med Cancellara og Vanmarcke 13 sekunder bak seg.

Med imponerende kjøring klarte Sagan faktisk at utvide ledelsen til de to konkurrentene, og på målstreken var han 25 sekunder foran Cancellara.

Vanmarcke unnlot å spurte om andreplassen, slik at Cancellara kunne motta publikums hyllest i sitt siste Flandern Rundt.

Fjorårsvinner Alexander Kristoff spurtet seg inn til fjerdeplassen.

– Jeg er egentlig ikke skuffet. Jeg hadde ikke sjans til seier i dag, jeg hadde ikke bein til å holde følge med de beste og jeg satt i posisjon og da var det beina det stod på, men de var ikke gode nok, sier Kristoff til NRK etter rittet.

Facebook kommentarer