Basso ute av Touren med kreft

Sharing is caring!

Hviledagen i Tour de France ble rammet av en trist nyhet. Den 37-årige Tinkoff-Saxo-rytteren Ivan Basso har trukket seg fra rittet etter å ha fått diagnosen testikkelkreft.

basso timkof

Det meldte en fattet Basso selv på Tinkoff-Saxos pressekonferanse i dag.

Tapet av italieneren kan bli betydningsfullt for Saxo-Tinkoff, som naturligvis kjører for å skaffe Alberto Contador sammenlagtseieren.

Italieneren sa at han etter en velt på 5. etappe hadde problemer med å sitte på sykkelen fordi han hadde smerter i skrittet.

Han ble deretter undersøkt på sykehuset, og de undersøkelsene avslørede ifølge italieneren altså en knute i den venstre testikkel.

Hjem til Italia

– Etter samråd med legen dro jeg i dag til sykehuset for å bli skannet, og det var dessverre dårlige nyheter. Skanningen viste en liten knute på den ene testikkelen, sier Basso.

Ivan Basso forlot etter pressekonferansen laget i Tour de France og dro hjem til Italia for å blive undersøkt nærmere.

Utover at det naturligvis er meget dårlige nyheter for den karismatiske italieneren, så er det også en klar svekkelse av lagets ambisjon om Alberto Contador som vinner av Tour de France.

Kapteinen selv sendt en hilsen til Ivan Basso på twitter.

– En tung dag. Legene har oppdaget et alvorlig helseproblem med Ivan Basso. Alt kommer til å gå bra. Vi ses i Paris, lyder beskjeden fra Contador.

Spanske Alberto Contador er i øyeblikket på femteplassen i sammendraget – 1,03 minutter etter Chris Froome.

I morgen tirsdag kommer feltet frem Pyreneene og dermed årets første reelle fjelletappe.

Facebook kommentarer