Boasson Hagen går for drømmereprise

Sharing is caring!

Sykkeltrøbbel, melkesyre og mislykkede massespurter har preget innledningen av Touren for Edvald Boasson Hagen. Nå er han lei og følger en gammel suksessoppskrift opp fjellene.

– Edvald har god erfaring med å gå i brudd i Tour de France brudd tidligere. Det er en av hans største kvaliteter, sier Fredrik Mohn.

Bergenseren er Edvald Boasson Hagens personlige sykkeltrener, og har sammen med Rudsbygd-rytteren klekket ut en plan som skal sikre en svært etterlengtet etappeseier i Tour de France.

Etter flere bomturer i massespurtene på de flate etappene, blir taktikken annerledes når fjellene venter. Nå skal MTN-Qhubeka-rytteren gå i brudd på egen hånd. Akkurat slik som han gjorde på den 17. etappen i 2011.

Da tråkket 24-åringen smilende alene over målstreken i Lisieux med armene høyt hevet over hodet. Den fantastiske seieren kom etter et heftig rykk elleve kilometer før mål.

– Vinnersjanser

Sykkeltrener Mohn og hovedpersonen går for en drømmereprise, og de har spesielt sett seg ut etappe nummer 13 av årets Tour. Den går fra Muret til Rodez og er på 198,5 kilometer.

– Jeg ser absolutt sjanser der. Når det gjenstår ti kilometer, venter en bakke som han kan rykke fra i, forteller Mohn.

Det er en kupert etappe hvor rytterne blant annet må over et par fjerdekategoristigninger før mål. Sykkeltreneren er klar på at det er mye som skal klaffe for at planen skal bli en suksess.

– Edvald må være offensiv i hodet, og han må gjøre det på den rette måten. Men hvis de sterkeste rytterne lar han gå, kan han klare det, sier Mohn.
Edvald Boasson Hagen håper på suksess i Tour de France-fjellene.

Suksess-samarbeid

Boasson Hagen fortalte pressen etter søndagens tempoetappe at han kan komme med ønsker til lagledelsen om hvilke etapper han vil prøve seg på. Trolig kommer han også til å spørre om å få gå på den 15. etappen mellom Mende og Valence.

– Den passer Edvald godt, men da må han komme med i et godt brudd. Det kommer rett og slett litt an på hvem han eventuelt rykker sammen med, sier treneren, som følger rytteren tett i Frankrike.

Mohn var Boasson Hagens trener i en årrekke før han ble parkert på sidelinjen da eleven var i Team Sky. I oktober sist år ble han igjen sykkelstjernens personlige trener. Enkelte mener dette har ført rudsbygdingen tilbake til sitt «gamle jeg».

– Dette er på ingen måte min fortjeneste. Jeg har bare brakt noen elementer inn i treningen hans, som han kanskje har savnet. Men jeg kan se at samarbeidet har båret frukter, sier han.

Facebook kommentarer