Belgier slo Sagan på målstreken

Sharing is caring!

Det var like før det gikk galt med oppskriften for feltet på 13. etappe av Tour de France, men til slutt endte det allikevel med et spurtoppgjør.

avermaet tdf 15

Her vant Greg Van Avermaet (BMC) knepent over Peter Sagan (Saxo-Tinkoff) som beholder den grønne poengtrøya.

Det var Avamaets første etappeseier i Tour de France. Han har tidligere vunnet en etappe i Vuelta a Espana.

Jan Bakelants (Ag2r) kom i mål som nummer tre på etappen, tre sekunder senere enn de to duellantene.

Deretter fulgte sammenlagtfavorittene forrest i feltet, sju sekunder etter vinnerne. Det ble derfor ikke endret på noe i sammendraget, hvilket det heller ikke var lagt opp til på etappen som telte tre mindre stigninger.

Allerede fra start på den 198,5 kilometeren lange etappen fra Muret til Rodez kjørte seks ryttere i brudd, og underveis nådde de opp på flere minutters forsprang før feltet fant frem kalkulatoren og satte tempo.

Med i utbruddet var Thomas de Gendt (Lotto-Soudal), Wilco Kelderman (Lotto-NL Jumbo) og Cyril Gautier (Europcar). De holdt stand til det siste før de ble hentet av et raskt felt cirka 350 meter fra mål.

Underveis på etappen veltet Jean-Christophe Péraud (Ag2r) i et solouhell. Franskmannen, som i fjor ble nummer to i Touren, kjempet seg blødende opp på sykkelen igjen og fortsatte videre på etappen der han fikk brakt seig tilbake i feltet.

Lørdag venter enda en etappe med flere mindre stigninger.

Facebook kommentarer