NM Terreng Rundbane

Sharing is caring!

NM Terreng 2015 ble innledet med rundbaneritt lørdag. Det fine sommerværet fredag hadde i løpet av natten blitt byttet med regn, men da rytterne sto klare på start var det igjen opphold og fine forhold. En tøff og variert løype ventet rytterne.

I herrer senior var det en mann fra start til mål. Ola Kjøren fra Stiftstaden SK Trondheim syklet i mål i ensom majestet og kunne krones som norgesmester 2015. Kjøren syklet de fem rundene på totalt 25,2 kilometerne på 01:31.56,8. Eskil Evensen-Lie fra Kloppa Offroadklubb syklet inn til en andreplass 3:02,9 bak vinneren. Tredjemann ble Henrik Hollingsæter Kippernes fra Fræna SK 4:08,4 bak Kjøren.

Seier til verdensmesteren

I kvinner senior var det aldri noe spørsmål om hvem som skulle dra i land norgesmestertittelen. Verdensmester Gunn Rita Dale Flesjå fra Sola Cykleklubb ledet fra start til mål. Hun syklet dagens løype som bestod av fem runder på tilsammen 21 kilometer på tiden 01:34:58,2. Andreplassen gikk til Elisabet Sveum fra Raufoss & Gjøvik SK. Hun syklet inn 2:27,0 bak mester Flesjå. Tredjeplassen tok NorgesCup leder Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Halden CK, 4:48,3 bak.

Salberg Pedersen mester

Først i mål og norgesmester for junior var Sigurd Salberg Pedersen fra TVK. Han brukte 01:02:48,3 på de 4 rundene på tilsammen 16,8 kilometer. Dagens andremann i juniorklassen ble Petter Fagerhaug fra Lillehammer Cykleklubb. Han syklet inn 21,2 sekunder bak vinneren. Tredjeplassen tok Martin Emil Siggerud fra Soon CK, 57,2 sekunder bak Pedersen.

Liverud Knudsen sterkest

I klassen kvinner junior ble det syklet tre runder. Tirild Liverud Knudsen fra Konnerud IL var raskest og ble dermed norgesmester. Hun syklet inn til tiden 01:01:51,1. Andreplassen gikk til landeveissyklist Ingvild Gåskjenn fra Horten OCK. Hun syklet inn 35,4 sekunder bak vinneren. Tredjeplassen tok Anna Stray Rongve fra CK Haugaland 9:43,6 bak Knudsen