Bjarne Riis har fått sparken i Tinkoff-Saxo

Sharing is caring!

Bjarne Riis er ferdig på Tinkoff-Saxo. Det ble bekreftet søndag kveld da laget sendte en offisiell pressemelding hvor det fremgikk at den danske team manager har fått sparken fra det russiske laget.

– Tinkoff Sport A/S og Bjarne Riis har truffet en gjensidig avtale om å opphøre alle kontrakter inngått mellom Tinkoff Sport A/S og Bjarne Riis med øyeblikkelig virkning, står det i pressemeldingen.

Der står videre at ingen av partene vil kommentere den gjensidige avtalen.

Suspendert

Bjarne Riis ble offisielt suspendert som team manager på tirsdag da Tinkoff-Saxo sendte ut en pressemelding hvor det fremgikk at Bjarne Riis hadde blitt fratatt det sportslige ansvaret på laget og at de sportslige resultatene ikke var årsak til suspenderingen.

Bjarne Riis solgte i 2013 laget sitt den russiske millionæren Oleg Tinkov, og siden har det to hatt et noe broket forhold med flere offentlige krangler samt opp- og nedturer.

Seierne har blitt feiret med jubel og champagne, men i dårlige tider har det vært skrevet mange historier om Tinkovs lyst til å blande seg i det sportslige, som har vært Riis sitt ansvarsområde.

Lagets manglende suksess i Milano-Sanremo, Paris-Nice og Tirreno-Adriatico har derfor hatt en avgjørende rolle.

Facebook kommentarer