Kontrollert avslutning av etapperittet i Portugal

Sharing is caring!

Det var på forhånd lett å tenke at det skulle satses remmer og tøy for å utfordre sammenlagtlederen da bare 27 sekunder skilte mellom tre av våre ryttere og ledertrøyen. Men det var lettere sagt enn gjort.

oscar fredrik

5. og siste etappe utviklet seg til å bli en kontrollert affære hvor det ble umulig å skape en forskjell i form av tidsavstander. Sterk vind kunne vært en avgjørende faktor men det vi forventet av vind uteble helt. Bare en lett, stabil motvind var til stede.

5 mann kom av gårde og da ingen av dem utgjorde en trussel i sammendraget ble de kontrollert innkjørt med 2 km til mål. Dermed var det klart for massespurt og Oscar Landa ble vår bestemann med en 9. plass etter at han slet litt med posisjoneringen den siste kilometeren.  

Fredrik Galta oppsummerer de 5 dagene i Portugal slik : – Vi har vært sterke hele veien, kanskje blandt de aller sterkeste, men når vi ikke har lykkes med fremskutte plasseringer kan vi ikke si oss fornøyd. Det er tross alt resultatene som teller. Vi har kjørt bra som lag, vært aktive med for å skape sykkelritt men innser også at vi har gjort noen mindre gode taktiske valg under veis. Nivåmessig er vi helt med men manglet denne gangen det lille ekstra – sier Fredrik som er i godt slag igjen til tross for noen utfordringer tidligere i vinter med et vondt kne.

Helsemessige utfordringer har også Kristian Dyrnes hatt. Lagets kanskje sterkeste avslutter måtte kaste inn håndkledet etter 3 etappe og reiste hjem med ryggproblemer som han har slitt med en tid.

Nå ser vi fremover. Først og fremst til å konkurrere hjemme i Norge igjen, men for noen av lagets ryttere ventere representasjonsoppgaver for det norske landslaget allerede neste helg.

Facebook kommentarer