Bjarne Riis vil skape verdens beste kvinnelige sykkellag

Sharing is caring!

Bjarne Riis presenterte i dag for dansk presse hvilke fremtidsplaner han og rikmannen Lars Seier har for sykkellaget som alle hadde forventet skulle kjøre fra neste år. Noe de ikke var forberedt på var nyheten om at han ikke bare vil skape et nytt sykkellag, men faktisk hele to – hvor det ene kommer til å være et damelag.

riis champagne

Det skal ikke være et hvilket som helst sykkellag, forteller Bjarne Riis, men verdens beste.

– Først og fremst synes jeg det er fett å kunne skape noe i dansk sykkelsport, og disse jentene som trenger litt hjelp. Der er jo kjempepotensiale i dansk damesykling. Det så vi jo nylig med Amalie Didriksen, som vant VM-gull. Så potensialet er der, forteller Bjarne Riis.

– Det vil vi gjerne være med til å bygge videre på, og skape rammene for dem som de fortjener. Og så også utvikle det og forhåpentlig også en dag få alle de kjente danske kvinneryttere inn på laget – og så være med til å skape verdens beste damelag.

– Jeg synes kvinnesykling blir mer og mer eksponert, og det blir større og større. Det ser vi rundt omkring. Ikke kun i Danmark, men også i utlandet. Det gir veldig mye mening for Lars Seier og jeg i vårt Riis-Seier-prosjekt å få med damesyklingen.

Bjarne Riis forventer av hans nye prosjekt allerede i 2017 kommer til å gjøre seg gjeldende på landeveiene, og så altså i fremtiden skal være verdens beste kvinnelige sykkellag.

Facebook kommentarer