Norsk juniormester til Team Coop-ØsterHus

Sharing is caring!

Pressemelding: Joakim Kjemhus fra Sandnes blir allerede i sin første sesong som senior en del av Team Coop-ØsterHus.

kjemhus2016

I tillegg til NM-tittelen har den sterke spurteren i 2016 også vunnet en etappe i det sterke junior UCI-rittet Niedersachsen Rundfahrt og naturligvis representert Norge ved VM i Doha, hvor det ble til en 69.plass.

– Joakim er offensiv og en god avslutter med framtida foran seg. Samtidig er han fra Sandnes og vil derfor få stor glede av det gode treningsmiljøet i området med flere av lagets ryttere i tillegg til Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm, forklarer sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Kjemhus vil imidlertid begynne sesongen som klubbrytter før han tar steget over til Team Coop-ØsterHus.

– Vi har inngått en intensjonsavtale som med mange av de andre unge ryttere vi har hentet inn på laget. Det gir rytteren mulighet for å få en myk overgang til seniornivået og kanskje bedre mulighet for å kjøre sin egen sjanse litt oftere, sier Benjaminsen.

Steg mot proffdrømmen

Kjemhus legger ikke skjul på at en profftilværelse er målet og den ultimative drømmen. Han ser Team Coop-ØsterHus som et bra steg i rett retning.

– Jeg blir del av et veldig bra miljø med gode utviklingsmuligheter. Jeg kjenner allerede mange av rytterne og folkene rundt, hvilket forhåpentlig gjør det enklere å gli inn på laget, sier Kjemhus.

Den unge Sandnes-gutten er ydmyk til sin rolle og den vanskelige overgangen fra junior til senior.

– Første halvdel av sesongen skal jeg først og fremst bli vant til nivået og lære. Heretter gjelder det å hjelpe laget til gode resultater. Mot slutten av sesongen håper jeg da også at jeg selv får sjansen til å kjøre et par gode resultater hjem, sier han.

Facebook kommentarer