Blir det godt å være norsk i Danmark?

Sharing is caring!

Team Coop-ØsterHus skal forsøke å gjenta fjorårets dominans i helgens tre UCI-endagsritt i Danmark.

landa viborg 15

Oscar Landa fra fjorårets rittweekend i Danmark.

Fra fredag til søndag arrangeres den Nordvestjyske Cykelweekend bestående av GP Himmerland Rundt, GP Viborg og Rent Liv Løbet Skive – tre ritt som Team Coop-ØsterHus dominerte i fjor med blant annet seier til Oscar Landa i Viborg og andreplass til Håvard Blikra i Skive.

– Vi vet at løpene passer oss veldig bra. Ambisjonen er derfor å kjøre med om seieren alle tre dager, særlig med tanke på den formen som gutta har vist hittil i år. Men det blir hard konkurranse fra flere av de danske lagene som ønsker å vise seg fram på hjemmebane, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Alle løypene er etter danske forhold relativt kuperte, men ellers forutser sportsdirektøren at vinden kan få avgjørende betydning.

– Både fredag og lørdag er det varslet opp til 8 m/s. De danske lagene er som regel flinke i sidevinden, så da skal vi være våkne. Sterk vind er imidlertid heller ikke fremmed for oss.

Team Coop-ØsterHus stiller med følgende bruttotrupp på åtte ryttere:

Ole André Austevoll, Håvard Blikra, Magnus Børresen, Krister Hagen, August Jensen, Oscar Landa, Even Rege og Andreas Sandnes Olsen.

Laget stiller med seks mann i hver ritt.

Alle rittene kan følges direkte på www.feltet.dk/live.

Facebook kommentarer