Boasson Hagen økte sammenlagtledelsen

Sharing is caring!

Edvald Boasson Hagen ble nummer 2 på fredagens etappe av Tour of Britain etter at han tapte spurten for italienske Matteo Trentin.

Det var andre gang Boasson Hagen ble nummer to under årets ritt. Han står også med to tredjeplasser så langt.

Trentin lå lenge alene i front etter å ha rykket fra bruddet, men ble hentet inn av Boasson Hagen to kilometer før slutt. På den siste kilometeren fikk nordmannen en liten fordel, men det var til slutt Trentin som var først over målstreken på den 192.7 kilometer lange etappen mellom Stoke in Trent og Nottingham.

Nordmannen fikk seks bonussekunder, og øker dermed ledelsen i sammendraget. Nå er det totalt 13 sekunder ned til Wouter Poels på andreplass.

– Det var veldig hardt fra start og jeg måtte bidra selv mot slutten. Jeg er glad for at jeg maktet å beholde trøyen, sier Boasson Hagen til procycling.no etter målgang.

– Hvordan var den siste kilometeren?

– Den var tøff. Jeg måtte bare kjøre for å få størst mulig luke. Det var en hard spurt, og det var ikke unaturlig at han vant når han lå på hjul hele veien, sier han til nettstedet.

Lørdag skal rytterne ut på den sjuende og lengste etappen av årets ritt, før det hele avsluttes søndag med et gateritt gjennom London.
Cavendish ute

Mark Cavendish skal ha krasjet med en parkert bil etter 20 kilometer av fredagens etappe i Tour of Britain, og må trekke seg fra rittet.

Etixx-Quickstep-rytteren ble ikke hardt skadd, ifølge en pressemelding fra laget.

Cavendish ble undersøkt ved sykehuset i Stockport, og der ble det konstatert at briten ikke har pådratt seg brudd i skulderen slik det først var fryktet. 30-åringen må ta det rolig noen dager, og får dermed ikke fullført rittet som avsluttes søndag.

(NTB)

Facebook kommentarer