Boasson Hagen tok tre på rad og kniper sammenlagtseieren

Sharing is caring!

Storfavoritten Edvald Boasson Hagen satte en tykk strek under sin dominans av Tour des Fjords og vinner også den siste etappen fra Hinna Park til Stavanger (163 km).

På grunn av bonussekunder tar den 30-årige norske mesteren fra Team Dimension Data også sammenlagtseieren på Tour des Fjords fra den unge belgieren Dries Van Gestel (Sport Vlaanderen-Baloise) som har ledet løpet fra første etappe. Boasson Hagen satte inn en imponerende spurt etter et sent angrep, og slo de to nederlenderne Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) og Jeroen Meijers (Roompot-Nederlandse Loterij) med klar margin.

Boasson Hagen og hans Team Dimension Data dominerte egentlig Tour des Fjords helt fra første etappe, og kronet sin sterke innsats med den gule Uno-X-trøya bare ni sekunder foran Van Gestel. Med tre etappeseiere, vinner Boasson Hagen også enkelt Coop-poengtrøya, mens Van Gestel beholder den hvite Repsol-trøya som går til den beste unge rytteren. Santander-klatretrøya går til Wilmar Paredes Zapata (Col/Manzana-Postobon).

Til tross for at han tok igjen de to utbryterne bare rett før mål, følte Boasson Hagen at sammenlagtseieren aldri var truet: «Jeg måtte kjøre en langspurt inn til mål for å ta igjen Roosen og Meijers på linjen, men det virket og jeg fikk bonussekunder som jeg ønsket. Det er flott å vinne Tour des Fjords på en slik måte med tre etappeseire og et så sterkt lag. Dette øker virkelig min tro på de kommende løpene, spesielt Tour de France.»

«Jeg visste at jeg til slutt ville miste den gule trøyen», sa en likevel fornøyd Dries Van Gestel. «Edvald ønsket virkelig denne hjemmeseieren, og han bare gikk og tok den. For meg har det i alle fall vært en flott uke, å kunne sykle i den gule trøyen gjennom dette fantastiske landskapet og ta med hjem noen virkelig sterke resultater.»

Sidevind satte nordmenn under press

Rittet startet under tøffe forhold, med kraftig regn inntil rett før starten og tøff sidevind langs veien mens feltet reiste sørover gjennom Jæren. Sidevinden tvang fram en tidlig splittelse av feltet, med de samlede utfordrerne rundt Boasson Hagen og Van Gestel i den første gruppen på bare 25 ryttere, med både Amund Grøndahl Jansen (Nor/LottoNL-Jumbo) og fjerdemann i sammendraget August Jensen (Nor/Team Coop) sittende fast i den andre gruppen.

Jensen måtte selv gjøre en innsats for å hente den første gruppen på de to rundene gjennom Stavanger, men lyktes å forsvare sin posisjon i sammendraget, idet han avsluttet med en ny imponerende fjerdeplass på siste etappe.
Det avgjørende trekket kom på den nest siste runden, da Team Joker-rytterne Markus Hoelgaard og Bjørn Tore Hoem angrep i den beryktede Sørmarksbakken (20% stigning), etterhvert med selskap av Dimension Datas Jaco Venter.

På siste passering av Sørmarksbakken med 10 kilometer igjen, angrep Lennard Keven (Ger/Team Sunweb) sammen med Jeroen Meijers (Ned/Roompot). Team Dimension Data hadde på nytt en perfekt lagtaktikk, med Venter som tettet gapet og la til rette for en spurt mellom de viktigste utfordrerne i Stavanger, hvor Boasson Hagen avsluttet på en imponerende måte.

Vellykket Tour des Fjords ved veis ende

På slutten av siste etappe er daglig leder i Tour des Fjords, Roy Hegreberg, fornøyd med utfallet av rittets femte utgave. «Jeg er glad vi fikk en fortjent og norsk vinner. Edvald var tydeligvis den sterkeste mannen i feltet, men det var flott å se så mange lag utfordre ham og lage et spennende løp for fansen. «I årets løype var det godt utprøvde etapper designet for offensiv sykling, men også nye etapper gjennom vakre landskap i Sogn og Fjordane. Tidligere i dag hadde Hegreberg allerede kunngjort sine planer for neste år.

Tour des Fjords vil samarbeide med Velon og Infront Sports & Media for å bringe den nye og innovative Hammer-serien til Stavanger. Derfor vil Tour des Fjords, som starter i Farsund, i 2018 bestå av bare tre etapper, men tiltrekke seg et felt av topplag og -ryttere.

Facebook kommentarer