Heroiske Roosen gikk alene inn i Norheimsund, Van Gestel ny mann i gult

Sharing is caring!

Andreetappen av Tour des Fjords fra Brekke i Gulen til Norheimsund (185 km) endte med en dramatisk solo-seier: Tim Roosen (Nederland / Lotto-Jumbo) vant i et heroisk angrep på den avsluttende 30 km-sløyfa med knappe 200 meters margin og slo nordmennene Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) og August Jensen (Team Coop).

roosen fjords17

Onsdagens etappevinner Dries Van Gestel (Belgia/Topsport Vlaanderen-Baloise) overtok den gule Uno-X-trøya fra Daniel Turek, som tapte over to minutter i dag, men fortsatt kan aksle den blå Coop-poengtrøya. Santander-klatretrøya ble overtatt av Jonathan Lastra (Spania/Caja Rural)

– I dag var det en tøff etappe helt fra start, så på nedstigningen til Norheimsund tok jeg bare sjansen. Den avsluttende sløyfen var perfekt for et slikt angrep – den var vanskelig, men åpenbart ikke for vanskelig for meg, sa Timo Roosen etter seieren.

Dries Van Gestel er nå den nye lederen i sammendraget. «I dag var det vanskeligste etappen i dette rittet. Laget viste at de er veldig sterke, så vi må se hvordan de neste dagene utvikler seg, men det ser ut som om vi er i en sterk posisjon. Jeg liker å konkurrere her i Norge og gjorde det bra på Tour des Fjords også i fjor, så jeg er veldig positiv til de neste tre dagene.»

Dramatisk avslutning ved Steindalsfossen

Andre dagen av Tour des Fjords bød på en tøff og dramatisk løype fra Sogn og Fjordane til Hordaland fylke, med tre kategoriserte stigninger på menyen: Haukelandsdalen, Vaksdal og andrekategorien Kvamskogen. Regn og overskyet vær forstyrret ikke lokalbefolkningen i Sogn og Fjordane som jublet for de forbipasserende rytterne langs veien.

fjords17 2

Dagens første brudd gikk etter 85 kilometer i nærheten av Dale: Norske Sondre Kristiansen (Uno-X), Jonathan Lastra (Caja Rural) og Rasmus Mygind (Danmark/Riwal Platform) stakk fra hovedfeltet, kjørte det meste av etappen foran og fordelte også klatrepoengene på Vaksdal seg imellom. De fikk etter hvert selskap av Kristoffer Skjerping (Joker-Icopal) fra Sotra, men på den lange klatringen opp til Kvamskogen 44 km før mål ble gruppen hentet inn. Ved første passering av målstreken i Norheimsund angrep altså nederlandske Timo Roosen, og fikk raskt en ledelse på i underkant av minuttet. Dimension Data for Boasson Hagen og Topsport Vlaanderen for Van Gestel jobbet hardt for å hente 24-åringen, men hadde for lite igjen på slutten og ble til slutt slått med bare tre sekunder.

Fredganes etappe går fra Odda til Kopervik på Karmøy (180 km) i en løype som forventes å passe for et brudd.

1 ROOSEN Timo Team Lotto Nl – Jumbo NED 04.45,06»
2 BOASSON HAGEN Edvald Team Dimension Data NOR + 0.03
3 JENSEN August Team Coop NOR
4 ASGREEN Kasper Team Veloconcept DEN
5 HOEM Bjorn Tore Joker Icopal NOR
6 VAN DER LIJKE Nick Roompot – Nederlandse Loterij NED
7  PLUCINSKI Leszek Ccc Sprandi Polkowice POL
8  MEIJERS Jeroen Roompot – Nederlandse Loterij NED
9  KÄMNA Lennard Team Sunweb GER
10 VAN GESTEL Dries Sport Vlaanderen – Baloise

Sammenlagt;

1 VAN GESTEL Dries Sport Vlaanderen – Baloise BEL 9.20.12
2 ROOSEN Timo Team Lotto Nl – Jumbo NED 9.20.36
3 BOASSON HAGEN Edvald Team Dimension Data NOR 9.20.43
4 JENSEN August Team Coop NOR 9.20.48
5 ASGREEN Kasper Team Veloconcept DEN 9.20.52
6 VANGSTAD Andreas Team Sparebanken Sor NOR 9.20.52
7 KÄMNA Lennard Team Sunweb GER 9.20.52
8 LIETAER Eliot Sport Vlaanderen – Baloise BEL 9.20.52
9 HOEM Bjorn Tore Joker Icopal NOR
10 VAN DER LIJKE Nick Roompot – Nederlandse Loterij NED

Facebook kommentarer