Boasson Hagen vant andre etappe i Danmark rundt

Sharing is caring!

Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) vant 2. etappe i Post Danmark Rundt etter en massespurt i Aarhus.

boasson dr15 maal1

Tross mange angrepsforsøk i avslutningen endte det med en samlet front, og her var nordmannen ikke overraskende først over målstreken.

Edvald Boasson Hagen kjørte en lang spurt, og det kunne ingen av konkurrentene svare på. Kanskje visste hvordan han skulle ta dette oppløpet ettersom han i 2005 på samme sted ble spurtslått i et proffløp mens han enda var amatør.

Rittets lengte etappe

Onsdagens etappe var den lengste i Post Danmark Rundt i nyere tid, og strakk seg over 235 kilometer fra Ringkøbing til Aarhus.

Før Boasson Hagen kunne juble, hadde det skjedd en rekke brudd der særlig hjemmerytterne forsøkte seg, men som alle ble hentet.

Etappen endte med de klassiske rundene i Aarhus, og her viste mange angrepslyst i en livlig avslutning.

Litt mer enn sju kilometer fra mål stakk Cult Energy-rytteren Rasmus Guldhammer. Før den siste runden på fem kilometer hadde han et forsprang på 14 sekunder. Men det var spist to kilometer senere.

Så var det Magnus Corts (Orica-Greenedge) tur til å forsøke seg, men han ble hentet på den siste kilometeren. Og deretter tok spurterne stilling for å kappe om etappeseieren. Få sekunder senere kunne Boasson Hagen strekke armene i triumf.

Takket lagkameraten

– En deilig seier, sa Edvald Boasson Hagen.

– Gerald Ciolek og laget gjorde en god jobb på sisterunden med å kjøre inn utbryteren. Jeg kom i god posisjon rundt siste sving, da var det bare å åpne tidlig og håpe på det beste, sa Boasson Hagen like etter målgang.

De danske ekspertene i Danmarks Radio mente etter rittet at Boasson Hagen har gode muligheter til å vinne sammenlagt.

– Nå skal han bare ta en eller to etappeseiere til, og så kjører han i finalen, sa de i oppsummeringen av rittet.

boasson dr15 pall1

Rittdirektør Jesper Worre utnevnte allerede før rittet Boassen Hagen til favoritt, og Boassen Hagen er en av favorittene til tempoetappen på nest siste dag.

Boasson Hagen favoritt til å vinne Danmark rundt

Første anledning for ny etappeseier byr seg i morgen da løpets kongeetappe kjøres. Etappen avsluttes med flere runder opp Munkebjergsbakken i Vejle – en halvannen kilometer lang stigning på 89 høydemeter og som på det bratteste har en stigningprosent på 12,9.

Her forsøkte daværende norgesmester Svein Gaute Hølestøl seg på en frekk avslutning i 1999, men ble hentet av feltet på den siste runden.

Astana-rytteren Lars Boom leder rittet, mens Boasson Hagen er nummer 7.

Facebook kommentarer