Kristoff går for etappeseier i Arctic Race of Norway

Sharing is caring!

Pressemelding: Verdens mestvinnende syklist i 2015, Alexander Kristoff, fikk ikke etappeseieren han ønsket seg i Tour de France. Nå vil han reise kjerringa, og gleder seg til å starte i rittet der han ble nummer to i fjor.

kristoff arn 14

Ingen seier i Tour de France til tross – Alexander Kristoff har hatt en fantastisk sesong 2015. Etter Tour de France, der han endte på tredjeplass i etappe 15 og 21 (på Champs-Elysées), er han fortsatt den mestvinnende syklisten i årets sesong med hele 18 seiere. Rytteren fra Stavanger har dessuten en sammenlagtseier fra årets Flandern rundt å vise til. Denne seiersrekken ønsker Kristoff å pynte ytterligere på når han snart stiller til start i den tredje utgaven av Arctic Race of Norway den 13. august.

– Som det største av de tre internasjonale rittene i Norge, er Arctic Race of Norway viktig for meg. At rittet kommer rett etter Tour de France gjør det ekstra bra, og nivået har blitt høyt, sier Alexander Kristoff, som gjorde seg bemerket i fjorårsutgaven av Arctic Race ved å bli nummer to sammenlagt. Da var han bare fire sekunder bak Steven Kruijswijk. Mange husker også at han tok seieren fra en langspurtende Hushovd på de siste 200 meterne i Tromsø.

Også i år har Kristoff ambisjoner om å hevde seg i toppen.

– Hvordan jeg gjør det i Arctic Race of Norway i år kommer an på hvor tøffe stigningene blir, på konkurranseforholdene under løpet og på hvor godt jeg har fått restituert meg etter Tour’en. Jeg har sett på etappene, og de ser bra ut, men jeg tar en dag av gangen. Mitt mål er å vinne minst én etappe, så får resten bli en bonus, avslutter Alexander Kristoff.

Arctic Race of Norway 2015 ser slik ut:
• Etappe 1 (13. August): Harstad-Harstad (210 km)
• Etappe 2 (14. August): Evenskjer-Setermoen (155 km)
• Etappe 3 (15. August): Finnsnes-Målselv (175 km)
• Etappe 4 (16. August): Narvik-Narvik (160 km)

Facebook kommentarer