Borgersen vant Okolo Jiznich

Sharing is caring!

Målsetningen til team Joker var før det tsjekkiske etapperittet Okolo Jiznich var å vise at de er et formsterkt lag som kan styre rittet. Det endte med sammenlagtseier til Reidar Borgersen.

borgersen gult

– Vi har i mange ritt gjennom året ikke fått synliggjort vårt fulle potensial, og enkelte har kritisert oss til tider for å være for passive. Selv om vi i år har kjørt inn mest UCI-poeng av de norske lagene. Nå følte vi at vi fikk betaling for langsiktig planlegging og innsats, skriver laget i en pressemelding.

God start

Det startet med en god start på første etappe der Jo Kogstad tok andreplassen ar 2. plass i spurten mot Daniel Hoelgaard fra Etixx.

På den den påfølgende etappe – en tempoetappe på 12,5 kilometer – utklasset Reidar Borgersen resten av deltakerne med 20 sekunders ledelse til nummer to.

Dermed kunne den regjerende norgesmesteren i tempo ikle seg den gule ledertrøya – og det med en vanlig landeveisykkel.

På tredje etappe fortsatte laget å vise sin styrke og tok de gode avgjørelsene når den gule trøya skulle forsvares. Det endte med at Reidar beholdt trøya med 11 sekunders ledelse og også overtok samtidig den grønne poengtrøya før den avsluttende fjerdeetappen.

borgersen gult felt

Hard avslutning

Og det ble ikke en avslutning av det milde slaget, skal vi tro Team Joker rett.

– Avslutningen ble en prøvelse der fallhøyden var stor. Vi skulle settes under press, og laget måtte yte sitt beste for å stå imot. Fra starten må vi kontrollere etappen slik at bruddet som kom løst ikke ble for stort eller har med seg farlige sammenlagtryttere. Deretter måtte bruddet kontrolleres inn igjen før finalen slik at Reidar kunne kontrollere og sikre seieren. De tre siste finalerundene var hektiske og ut på siste runde satte Etixx alt inn på et angrep som kunne ta fra oss seieren.

Rittet endte med en massespurt der Borgersen attpåtil kjempet om etappeseieren. Den uteble, men Borgersen vant etapperittet med 12 sekunders margin til nestemann.

Dagens helt hadde bare en kort kommentar til det hele:

-Dette er lagidrett. Gutta kjørte helt rått i dag!

Facebook kommentarer