Contador irritert på landsmenn

Sharing is caring!

Alberto Contador mener at spanjolene søndag kunne ha kjørt Chris Froome ut av kampen om Vuelta-seieren.

Med bare en liten smule samarbeid kunne Alberto Contador, Alejandro Valverde og Joaquim Rodriguez på søndagens etappe ha gjort kampen om sammenlagtseieren i Vuelta a Espana til et nasjonalt oppgjør.

Det mener Alberto Contador, som nå leder rittet med 31 sekunders ned til Alejandro Valverde (Movistar).

Contador jobbet for at distansere Chris Froome (Sky), og han mener at hans to spanske landsmenn ikke gjorde nok for å gjøre det samme. I stedet brukte de kreftene på å spurte fra Contador på de siste meterne av etappen til Lagos de Covadonga.

– Vi jobbet ikke sammen på et tidspunktet, hvor det var vitalt å distansere Froome. I dag var en virkelig god mulighet, og selv om jeg vant litt tid kunne det ha vært mer, sier Alberto Contador til Cyclingnews.

Rytterne kjører om bonussekunder for etappeplasseringer, og det faktum at Vueltaen ofte har blitt avgjort med få sekunders mellomrom gjør at favorittene også er oppmerksomme på det.

Derfor følte Contador seg nødsaget til også å ha et våkent øye på sine to landsmenn og derfor ikke kunne risikere for mye.

– Valverde og Rodriguez er mye raskere i sine akselerasjoner, så jeg måtte også holde øye med dem. Men etter min mening er Chris Froome den sterkeste rytteren jeg noensinne har møtt i min karriere. Så nå må vi se hvor stor mulighet vi forspilte før neste søndag.

Ifølge Contador snakket de tre spanjolene litt om å jobbe sammen, men kun en smule, og det ble aldri noe av.

– Rodriguez forsøkte hele tiden med temposkift. Så begynte jeg også å holde litt igjen, og så ble det hele litt komplisert.

Polakken Przemyslaw Niemiec vant dagens etappe på 152 kilometer.

Mandag sykler rytterne enda en fjelletappe – den nest siste veldig vanskelige etappen før rittet avsluttes med en tempo på 9,7 kilometer i Santiago de Compostela neste søndag.

Contador tok sekunder på Froome

Facebook kommentarer