Bradley Wiggins knuste timerekorden i London

Sharing is caring!

Bradley Wiggins satte søndag kveld en ny milepel for hvor langt man kjøre på sykkel iløpet av en time.

wiggins timerekord

Den tidligere Tour de France-vinneren knuste timerekorden i Lee Valley VeloPark i London da han kjørte 54,526 kilometer – en markant forbedring av den hittil rekorden på 52,937 som Alex Dowsett satte 2. mai.

Det sto tidlig klart at det skulle et uhell til å forhindre Wiggins i å slå rekorden, og spørsmålet var bare om han ville nå sitt nesten skremmende mål om å kjøre 55 kilometer.

Det lykkes ikke, men Wiggins demonstrerte at han er sin generasjons suverent beste i den harde kampen mot klokka.

Wiggins så da også ut til å være fornøyd med seg selv da han mottok publikums hyllest sittende i en makelig lenestol på velodromens indre bane.

Nye regler

Timerekorden er en av sykkelsportens mest tradisjonsrike disipliner, og tidligere sto rekordene i årevis, når stjerneryttere som Eddy Merckx og Francesco Moser kjørte distanser man forventet ville være nærmest umulige å slå.

Men i 1990-årene fikk teknologien overtaket, og en rekke ryttere stilte opp på futuristiske sykler, og timerekorden mistet etterhvert sin betydning.

I fjor skrudde UCI imidlertid på regelene, så det har kommet helt klare regler for hvordan en banesykkel skal konstrueres.

Fire ryttere har siden slått rekorden, og enda flere har hatt travelt med å forsøke seg i erkjennelse av at Bradley Wiggins ville sette en rekord som kommer til å stå lenge.

Facebook kommentarer