Team Coop-ØsterHus har i helgen vært i Belgia

Sharing is caring!

Pressemelding: Lørdag kjørte de Heijste Pijl. Sammen med mange sterke World Tour ryttere. Håvard Blikra kjørte et imponerende løp og var i brudd store deler av dagen.

galta juni

Fredrik og August kom seg også opp i bruddet med en større gruppe. Etter ca 130km stakk 15 mann fra denne gruppen. World Tour lagene Lotto Soudal og Quick Step, og Lotto Jumbo var der mer 3stk hver. Sander Armee fra Lottt Soudal gikk solo på siste runden og holdt til mål og vant løpet. På siste kilometer gikk Nikolas Maes fra Quick Step på en langspurt og vandt 2pl. Håvard holdt 3 plassen til det gjenstod 20meter da Lotto Jumbos Tom Van Asbroeck gikk forbi. August Jensen kom imål i gruppen bak på 18pl, mens Fredrik Galta ble 23.

Se resultater på link

I dag var det Memorial Van Coningsloo UCI 1.2 løp som stod på programmet. Det var et typisk belgisk løp. Det tok lang tid før en gruppe fikk gå avgårde. Det var fem mil igjen da jeg og noen andre ryttere kjørte av gårde en gruppe til kom opp. På slutten ble det bare kaos. Alt delte seg, og vi er ca 10stk som kjemper om seieren , sier Galta Fredrik Fredrik. Han gjør alt riktig og blir nr 2. Med det henter han nye 30 UCI poeng til seg selv og laget. Fredrik har nå 120 UCI poeng og er inne på topp 50 listen på Europaturen kun 10 poeng bak Edvald Boassen Hagen.