Britiske sykkelforbundet snur og forbyr alle transutøvere å kjøre kvinneklassen

Sharing is caring!

Den britiske transkvinnen Emily Bridges ble for en uke siden nektet å delta i det nasjonale mesterskapet omnium, og saken har skapt stor debatt.

bridgesTranskvinner får ikke lenger delta i sykkelritt på eliteplan i Storbritannia.

Hvertfall ikke hvis de blir arrangert under det britiske sykkelforbundet.

Forbundet opplyste fredag at de hadde oppdatert politikken for inklusjon av transkjønnede utøvere slik at de ikke lenger kan delta i sykkelritt for kvinner.

Oppdateringen av politikken skjer fordi det inntil fredag har vært mulig for transkvinner å delta i ritt i Storbritannia. Hos det internasjonale sykkelforbundet (UCI) er ikke saken ferdigbehandlet.

– Det gir disse ryttere mulighet for å tjene poeng innenlands. Det utgjør en urettferdighet ovenfor alle kvinnelige utøvere og utgjør en utfordring for løpenes integritet, skriver det britiske forbundet på sin hjemmeside.

Samtidig skriver forbundet at de forventer å komme med en revidert politikk i løpet av de kommende ukene.

Forbudet inntrer litt over en uke etter at den britiske rytteren Emily Bridges skulle ha deltatt i sitt første ritt som kvinne. Bridges, som er født som mann, startet i 2020 med hormonbehandling for å nedsette testosteronnivået. Dermed kunne hun delta i kvinneklassen i det britiske mesterskapet i omnium.

Men i UCIs register sto sykkelrytteren fortsatt notert som mann. Så selv om hennes testosteronnivå var nådd under, noe som kreves hvis man skal stille opp i sykkelritt i Storbritannia som kvinne.

Facebook kommentarer