Nordmenn langt fra pallen i Paris-Roubaix

Sharing is caring!

Alexander Kristoff var ikke med da favorittene stakk i søndagens Paris-Roubaix, der nederlnadske Dylan van Baarle endte med å vinne.

Med sol fra en skyfri himmel og noe nær perfekte forhold til å trampe i pedalene så det ut som rittet ikke for alvor kunne leve opp til sitt renomme «en vårdag i helvete».

Som vanlig var det store forhåpninger til Alexander Kristoff, men de forhåpningene innfridde han ikke. Han kom inn med en gruppe 4,50 minutter etter Baarle og ble beste norske på 12. plass.

Han fikk problemer med «godfølelsen» etter sykkelbytte.

– Jeg fikk aldri helt godfølelsen etter at jeg byttet sykkel, men det var ikke derfor jeg ikke var med. Jeg kunne hengt med de beste om jeg var litt mer fokusert akkurat da de stakk. De stakk to-tre sektorer før jeg forventet, så jeg byttet hansker på grunn av litt sår inni hendene, Kristof til TV2

Med 50 kilometer igjen ble klinten virkelig skilt fra hveten. En gruppe bestående av blant andre Wout van Aert og Mathie van der Poel stakk fra hovedfeltet, som fra før av hadde blitt splittet i atomer.

Helt alene, men med mer gods i beina enn noen annen, trampet Dylan van Baarle avsted til sin første seier i den franske klassikeren, etter 257 kilometer på de franske brosteinene.

Resultater

Facebook kommentarer