Bystrøm til Katusha

Sharing is caring!

Sven Erik Bystrøm skal sykle sammen med Alexander Kristoff og resten av Katjusja-laget de neste to og et halvt årene.

by

Bystrøm har de siste tre årene syklet for Team Øster  Hus-Ridley. 22-åringen har i løpet av de tre sesongene havnet på førsteplass  i Frankfurt U23, 2.-plass i GP Ringerike og tatt sølv og bronse i NM for  U23-syklister.

– Det føles veldig fint. Jeg har visst om det en stund, men jeg gleder meg  veldig, sier Bystrøm til NTB. 

Det russiske sykkellaget skryter av sitt nyeste tilskudd. – Sven Erik er en  ung og talentfull rytter med et stort potensial. Vi er glad for at han vil  starte sin profesjonelle karriere hos oss, sier sportsdirektør Viatsjeslav  Ekimov i Katjusja til lagets nettsted.

Kristoff avgjørende

Alexander Kristoff skal lenge ha ønsket seg en norsk lagkamerat i Katjusja.  Dette skal være en av hovedårsakene til at Bystrøm får sjansen i  proffsirkuset for Katjusja.

– Katjusja var det første laget som det ble jobbet mot. Alexander har jobbet  for å få meg inn på laget, ettersom han ønsket en norsk lagkamerat, sier  Bystrøm til NTB.

De to nordmennene kjenner hverandre godt fra før. De har allerede flere  treningsøkter bak seg sammen. Begge har syklet for Stavanger Sykkelklubb i  ungdomsårene med Stein Ørn som trener.

– Vi trener ofte sammen i Stavanger, og han bor heller ikke så langt fra meg  når han er der, sier Bystrøm. 

Kjører Arctic Race

Haugesund-gutten slutter seg til det russiske laget fra 1. august. I første  omgang har han fått en lærlingkontrakt med Katjusja. Allerede under Arctic  Race i august blir nordmannen å se i Katjusja-drakt.

– Første oppgave blir å kjøre i Artic Race. Etterpå skal jeg nok i første  omgang kjøre for å hjelpe Alexander, men så håper jeg etter hvert å utvikle  meg i samme retning som Alexander har gjort. Jeg er glad for at det ble  Katjusja, avslutter Bystrøm.

Facebook kommentarer